Регионална лига је спас

Предраг Мијатовић сврстао се међу заговорнике регионалне лиге на простору бивше Југославије, која би на једном месту окупила клубове некадашње "велике четворке". Таква лига, верује некадашњи фудбалер Реала и Партизана, била би равноправна са најбољим европским лигама.

Прослављени репрезентативац Југославије и човек који је сада давне 1998. године голом Јувентусу у финалу донео европску титулу Реалу из Мадрида, верује да је регионална лига једини начин да се спасу клубови са простора некадашње Југославије.

"Промена неког такмичења у земљама бивше државе је излаз из актуелног стања. Сада не знам како се то може извести и на који начин, али би регионална лига била пун погодак. Првенства у свим државама су слаба, клупски фудбал и те како пати. Формирањем нове лиге добило би се на квалитету, стадиони би били пуни, људи би били заинтересованији. Самим тим, клубови који би се такмичили настојали би да буду на врху, вероватно би били пуно јачи и вероватно би лакше функционисали", рекао је Мијатовић за сарајевски портал Klix.ba.

Мијатовић је уверен како би некадашља југословенска прва лига парирала најјачим такмичењима Европе, Премијер лиги, Бундес лиги, Серији А или чак Примери.

"Пре двадесет или тридесет година та лига је била изузетно цењена. Већина играча је касније носила игру великих европских клубова у Шпанији, Италији или Енглеској. Нажалост, ситуација у овом тренутку није ружичаста, али већ смо споменули шта је решење", истакао је Мијатовић.

Бивши фудбалер Партизана није пропустио да се осврне и на судбину Роберта Просинечког на клупи најтрофејнијег српског клуба.

"Он је дошао са великим амбицијама. Међутим, не пратим ситуацију у Црвеној звезди, нити знам неке ствари директно из клуба, али имају финансијских проблема последњих година. Партизан је у последњих пет година направио велики помак. С обзиром на то да су вечити ривали, вероватно је то код њега допринело да донесе такву одлуку. Једноставно, ако те не прате резултати, онда је то велики проблем. Мислим да је добар тренер и да ће сигурно направити сјајну каријеру", рекао је на крају Мијатовић за сарајевски портал.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи