"Реновирана" Бундеслига

Наредног викенда почиње такмичење у Бундеслиги. Двоструки узастопни шампион Борусија из Дортмунда брани трофеј, Бајерн жели да врати титулу у Минхен. Велики број нових играча опробаће се у немачком првенству, највише новајлија из Холандије и Јапана.

Холандски нападач Лук де Јонг предводи низ нових играча који желе да се прославе у 50. издању фудбалског првенства Немачке, али и да надокнаде одлазак неколико звезда.

Де Јонг је најскупље појачање, пошто је Борусија Менхенгладбах за њега платила 12 милиона евра да би га довела из холандског Твентеа.

У центру пажње биће и нападач Волфсбурга Бас Дост, који је прошле сезоне био први стрелац холандске лиге, са 32 гола у 34 утакмице. Ту је и чилеански центарфор Хуниор Фернандес из Бајера и крило Вердера Кевин де Брујн.

Медији и навијачи очекују добре партије и од некадашњих саиграча из Базела, Џердана Шаћирија из Бајерн Минхена и Гранита Џаке из Менхенгладбаха.

Бундеслигу су на крају сезоне напустили Шпанац Раул Гонсалес, некадашњи капитен немачке репрезентације Михаел Балак, јапанска звезда Шинђи Кагава и Парагвајац Лукас Бариос.

Очекује се да ће Бајерн до почетка сезоне довести Хавија Мартинеса из Атлетик Билбаа за 40 милиона евра, што је рекорд лиге.

"Јако је сложена ситуација коју морамо да решимо. Баскијици не само да су јако поносни него и јако компликовани људи", рекао је председник Бајерна Карл-Хајнц Румениге.

Ако се оствари трансфер Мартинеса, Бајернови трошкови за појачања у међусезони износиће 68,4 милиона евра, пошто гигант из Минхена жели да преузме домаће првенство од Борусије Дортмунд.

Шаћири, који има 20 година и игра на крилу, већ је исказао таленат у Бајерну, пошто је постигао гол и наместио још два у свом такмичарском дебију за клуб, у победи од 4:0 над Регенсбургом у Купу Немачке.

Менхенгладбах је делимично финансирао своје трошкове од 28 милиона евра тако што је продао немачког репрезентативца Марка Ројса и Бразилца Дантеа Дортмунду, односно Бајерну.

Некадашњи штопер Атлетико Мадрида Алваро Домингес се нада да ће попунити празнину на левој страни коју је оставио Данте, док би 21-годишњи Де Јонг и 19-годишњи швајцарски репрезентативац Џака требало да надокнаде Ројсов одлазак.

Де Јонг је био други стрелац холандске лиге са 25 голова, што је седам мање од Доста, због чега навијачи једва чекају да виде њихово надметање, у које може да се укључи први стрелац Буднеслиге прошле сезоне, још један Холанђанин, Клас-Јан Хунтелар из Шалкеа.

Волфсбург је Доста платио седам милиона евра, а за овог нападача и новопеченог репрезентативца били су заинтересовани и неки клубови из Премијер лиге.

Неки од других нападача који желе да оставе трага су и шпански репрезентативац Хоселу Мато, који је дошао у Хофенхајм пошто је постигао 26 голова за други тим Реал Мадрида.

Ту је и Канађанин из Ајнтрахта Оливије Оушн, који је прошле године постигао 17 голова за друголигаша Гројтер Фирт.

Некадашњи Хоселуов саиграч из Реал Мадрид Кастиље, Данијел Карвахал, појачао је одбрану Леверкузена.

Де Брујн долази на позајмицу из Челсија у Вердер, који је довео и чешког дефанзивца Теодора Гебре Селасијеа из Либереца, као и холандско крило Ељера Елију из Јувентуса.

Кагавин успех у Дортмунду изазвао је интересовање Бундеслиге за његове земљаке, што је довело до преласка Такашија Инуија у Фракфурт, Хирошија Кијотакеа у Нирнберг и Хирокија Сакаија у Хановер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару