Читај ми!

Одлазим...

Послер два месеца размишљања, Роберт Просинечки одлучио да напусти Звезду. "Споразумно смо раскинули уговор. Два месеца сам размишљао и одлучио да одем. Жао ми је играча, верујем у њих, али ова одлука је само моја, јер се више не осећам способним да водим Црвену звезду".

Црвена звезда је остала без тренера. Роберт Просинечки ће меч Лиге Европе са Бордоом гледати са трибина.

"Имао сам велику подршку навијача и ово ће и даље бити мој клуб. Црвена звезда је велики клуб, највећи на Балкану, али постоје разни притисци и клуб трпи само резултате. Није одлучио реми са Радом. Жао ми је због играча и бићу свим срцем уз њих против Бордоа. Можда мој одлазак буде додатни стилуманс за њих. Верујем да Звезда има шансе, иако Французи имају искусан тим", истакао је Просинечки.

Према његовим речима, не осећа се искоришћено, јер је годину и по дана поштено радио свој посао.

"Овај тим има велику будућност, девет репрезентативаца који знају да играју, али потребно је време да се направе резултати. Освојили смо Куп прошле сезоне, очекујем и првенство".

На питање да оцени свој рад, Просинечки је рекао: "Можда је било грешака, али направљена је екипа која има будућност. Можда нисам реалан кад судим о њима јер смо сваки дан заједно. Хтео сам да играмо што боље и имамо победнички дух".

Како је навео, тешка финансијска ситуација у држави рефлектује се и на фудбалске клубове.

"Немам ниједну другу понуду и тренутно не размишљам о томе", закључио је Просинечки.

Црвена звезда је синоћ на старту првенства Србије ремизирала са Радом 2:2, а у четвртак увече очекује је први меч квалификација за Лигу Европе против Бордоа.

Као највећи кандидат да наследи Просинечког на клупи црвено-белих помиње се Александар Јанковић, тренутно селектор младе репрезентације Србије.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару