Читај ми!

"Орлови", поново међу нама

Селектор репрезентације Србије Синиша Михајловић саопштио је у просторијама Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови списак играча за пријатељску утакмицу против Ирске.

Утакмица између Србије и Ирске играће се у среду, 15. августа у 20.45 на стадиону београдске Црвене звезде.

"Ово нам је последња проба пред почетак квалификација (за Светско првенство у Бразилу 2014). Позвао сам двојицу нових играча у односу на прошле мечеве, (Владимира) Стојковића и (Милоша) Нинковића, а рачунао сам и на Миралема Сулејманија, али је процена људи из Ајакса да је још рано да га оптерећујемо после дугачке паузе због повреде", рекао је Михајловић.

Селектор је истакао да је проблем српске репрезентације у нападу.

"У шпицу имамо само (Дејана) Лекића, тако да може да се догоди да играмо без истуреног нападача. Врата репрезентације нису затворена (Николи) Жигићу и (Милану) Јовановићу, али они морају пре свега да се наметну головима у својим клубовима", истакао је Михајловић.

Он је додао да тренутно има "13 до 15 играча који су окосница тима", али да ће "у зависности од ривала" додавати нова имена на списак.

"Циљ је да се пласирамо на Светско првенство. Уколико не успемо, кривица је моја. Ако успемо, заслуге су играча и Фудбалског савеза Србије", казао је Михајловић.

Михајловић је истакао да ће од играча увек тражити да пруже свој максимум за национални тим.

"Нека се угледају на ватерполисте. У светском су врху између осталог и зато што на свакој утакмици пружају максимум. Само тако може да се дође до успеха", рекао је он.

На списку су голмани: Владимир Стојковић (Партизан), Жељко Бркић (Удинезе), Дамир Кахриман (Таврија);

Одбрамбени играчи: Никола Максимовић (Црвена звезда), Милан Бишевац (Пари Сен Жермен), Бранислав Ивановић (Челси), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Матија Настасић (Фиорентина), Душан Баста (Удинезе), Александар Коларов (Манчестер сити);

Играчи средине терена: Немања Томић (Партизан), Александар Игњовски (Вердер), Милош Нинковић (Динамо Кијев), Иван Радовановић (Аталанта), Срђан Мијаиловић (Црвена звезда), Здравко Кузмановић (Штутгарт), Душан Тадић (Твенте), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Филип Ђуричић (Херенвен);

Нападачи: Дејан Лекић (Генчлербирлиги) и Лазар Марковић (Партизан).

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару