Читај ми!

Креће Супер лигa

Најбољи српски фудбалски клубови, после скоро три месеца паузе, почели су такмичење у новом издању Супер лиге, у којој ће Црвена звезда покушати да прекине петогодишњу доминацију Партизана.

У првој утакмици одиграној у петак, Рад је победио Раднички из Крагујевца головима Луке и Чаушића.

Партизан у шампионат улази након неочекиваног пораза од кипарског АЕЛ-а у квалификацијама за Лигу шампиона, али дуел првог кола Супер лиге са БСК-ом ипак не би требало да им представља озбиљнији проблем.

Екипа Роберта Просинечког у првом колу требало је у недељу да гостује Јавору у Ивањици, али је тај меч одложен због суботњег концерта Светлане Ражнатовић на фестивалу у оближњој Гучи. Полиција је проценила да не могу у размаку од 24 сата да гарантују безбедност на два тако велика догађаја, због чега се још не зна тачан датум играња дуела Јавор - Црвена звезда.

Црвено-бели ће у ново првенству ући на крилима елиминације кипарске Омоније и уласка у бараж за Лигу Европе.

Новосадска Војводина је у прелазном року у највећој мери сачувала тим, а у првом колу их код куће очекује дуел са Смедеревом.

Новосађани ће, такође, покушати на старту лиге да изваде "флеку" из Европе, где су поражени у двомечу са бечким Рапидом.

Ове сезоне у најјаче фудбалско друштво се, после пуно времена, вратио нишки Раднички. Нишлије су довеле неколико појачања, а чини се да је један од њихових најјачих адута реновирани стадион Чаир, где се очекују добре посете.

Екипа Радничког ће у првом колу гостовати Новом Пазару који је прошле сезоне дебитовао у елитном друштву.

Поред Нишлија, новајлија у Суперлиги биће екипа Доњег Срема из Пећинаца. Њихов стадион тренутно не испуњава суперлигашке критеријуме, па ће Доњи Срем као домаћин играти на новосадском Карађорђу.

Фудбалере Доњег Срема у првом колу очекује гостовање ОФК Београду на Карабурми, где ће, због лошег стања стадиона, само једна трибина бити отворена за гледаоце.

Екипа Јагодине прошле сезоне изборила је пласман у квалификације за Лигу Европе, а управа клуба истакла је да жели да се понови тај резултат. Јагодинци у првом колу дочекују кулски Хајдук.

Београдски Рад, који такође има проблема са својим стадионом на Бањици, у првом колу дочекаће крагујевачки Раднички, док ће Слобода у Ужицу угостити суботички Спартак.

Парови првог кола Суперлиге:

Петак:
Рад - Раднички Крагујевац 2:0

Субота:
Јагодина - Хајдук (17.30)
ОФК Београд - Доњи Срем (17.30)
Партизан - БСК (20)
Слобода - Спартак ЗВ (17.30)
Нови Пазар - Раднички Ниш (17.30)

У недељу:
Војводина - Смедерево (18.30)

Јавор - Ц. звезда (одложено)

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару