Читај ми!

Хелени против фурије у финалу

Хелени први финалисти 28. Европског првенства за јуниоре. Грчка је после продужетака савладала Енглеску са 2:1. Противник у финалу је селекција Шпаније која је била боља од Француске након пенала 4:2, 3:3 (2:2, 0:1). Финале је на програму у недељу у 20.30 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Грци успели да да направе подвиг, све је било против њих. Од 42. минута играли су без неоправдано искљученог голмана. Ипак паметном игром успели да стигну до заслужене победе и пласмана у финале. Противник у борби за титулу боће им победник меча у коме се састају Шпанија и Француска. 

Грци били бољи тим у првом полувремену. Створили су више прилика и заслужено дошли до предности. Грци су повели у 38. минуту. После корнера у казненом простору најбоље се снашао Боугаидис и главом послао лопту у мрежу. Грци контролишу игру, Енглези покушавају али никако да стигну до гола.

Да све не буде идеално за Грке побринуо се Дански судија Кен Хансен у последњем минуту првог полувремена када је досудио непостојећи пенал за Енглезе и притом искључио голмана Грка. Пол није сигуран са беле тачке и Грчка задржава предност. 

У наставку меча Грци се определили за чување свог гола, а претили су из контре. Енглези успевају да пронађу пут до гола противника у 56. минуту. Полуконтру свог тима реализовао је Афобе.

Хелени успевају да консолидују редове и не дозволе Енглеској да стигне до предности. Меч је завршен резултатом 1:1, уследили су продужетци.

Када се очекивало пенали одредити првог финалисту, да не буде тако постарао се Локијанис у 107. минуту. Користи смушеност у одбрани Енглеза и враћа Грке у предност.

Енглези покушавају да стигну до новог изједначења, међутим Грци им то не дозвољавају и заслужено долазе до победе и пласмана у финале.

У другом полуфоналу Шпанија је савладала Француску након бољег извођења пенала, 4:2. У регуларноом току сусрета меч је завршен 2:2. Французи су повели у 25. минуту преко Умититија. Шпанци су преокренули головима Деулофеуа у 61. минуту и Акасера у 78. Умитити је својим другим голом у 90. минуту изборио продужетке.  "Фурија" је повела и у продужетцима гплом Деулофеуа у 112. минуту, Французи поново стижу до изједначења, 3:3, стрелац је био Погба у 117. минуту. Тако да су победника одлучили пенали у којима је "фурија" имала више присебности иако је промашила почетни пенал.

 Финале се угра у недељу са почетком у 20.30 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару