Читај ми!

Поучни порази

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић није био незадовољан игром својих изабраника против Француске у Ремсу, иако су његови изабраници изгубили са 2:0, истим резултатом као од Шпаније у суботу у Сент Галену.

Михајловић је оценио да је било и "лоших и добрих ствари", али да државни тим показује напредак у настојању да спреман дочека старт квалификација за првенство света 2014.

"Прво полувреме смо одиграли лоше, друго много боље, међутим, нисам превише забринут. Негативне ствари су нормалне када се има у виду да смо подмладили екипу и да већина није играла утакмице против јаких репрезентација као што су Шпанија и Француска", изјавио је српски селектор после меча у Ремсу.

Михајловић је додао да је утакмица изгубљена првенствено због грешака приликом првог контакта с лоптом и додавања.

"Све грешке током сусрета проузроковане су нашим изгубљеним лоптама. Договорили смо се да је важно да издржимо првих 20 минута меча, али смо брзоплето и беспотребно примили голове. Међутим, најважније је у овом тренутку да видимо све расположиве играче, где су, које су њихове могућности. Сматрам да ови млади момци имају велики потенцијал, неопходни су им само мечеви са јаким ривалима", истакао је Михајловић.

Он је додао да "предстоји још много посла", али је изразио уверење да ће све бити у реду до старта квалификација најесен.

"Сигурно је да има и позитивних ствари из вечерашње утакмице. Нећу о појединцима, јер су сви пођеднако важни, али слика о екипи је све јаснија. Можда ће већ наредни пријатељски меч против Швеђана у Стокхолму показати на који састав можемо да рачунамо пред квалификације, премда имамо још времена до септембра", закључио је Михајловић.

Искусни Александар Коларов је оценио да су Французи били бољи у првом полувремену, али да је наш тим у наставку потврдио квалитет.

"Било је грешака, али се превасходно ради о неискуству. Млади момци су се својски трудили и борили и нема сумње да на њих може да се рачуна. То су и показали у другом полувремену", рекао је Коларов.

"Резултати из утакмица са Шпанијом и Француском не иду нам наруку, али верујем да ћемо извући праве поуке. Сигурно је да ћемо већ против Швеђана све учинити да изборимо повољан резултат", поручио је Коларов.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару