Пакао на улицама Истанбула

Прво су се потукли навијачи Олимпијакоса и Панатинаикоса, затим су присталице Фенербахлеа направиле хаос на фудбалском мечу против Галатасараја, да би се на крају Галатини хулигани сукобили са присталицама атинских "зелених". И све то у истом дану на улицама Истанбула.

Истанбул је претходне ноћи био је право бојно поље на којем су се сукобљавале навијачке групе. Погодило се да се у том граду игра фајнал фор Евролиге у исто време када је финиш турског фудбалског првенства.

Имајући у виду да је велики број навијача Олимпијакоса и Панатинаикоса допутовао у Истанбул, а да су јуче меч у плеј офу турског првенства играли Фенербахче и Галатасарај, било је само питање тренутка када ће доћи до инцидената.

Прво су се грчки навијачи потукли у суботу на полифиналним мечевима фајнал фора. Туча између Олимпијакосових и Панатинаикосових хулигана била је само увод за паклену суботу.

До великих инцидената је прво дошло на стадиону Фенербахчеа где су домаћи навијачи изазвали нереде на мечу против Галатасараја. Домаћи навијачи нису могли да поднесу да љути ривал на њиховом стадиону слави титулу, па су по завршетку меча улетели на терен где су се сукобили са полицијом.

Претходно су на на путу ка стадиону пре почетка утакмице присталице Галатасараја изболе 12-годишњег дечака који је носио дрес Фенера. Лекари се и даље боре за његов живот.

Нереди нису престали на стаидиону. Насиље се пренело на улице око стадиона где су хулигани разбијали аутомобиле и палили излоге. Бесни хулигани Фенера нападали су полицију на сваком кораку, а запалили су и неколико полицијских возила.

То је било само прво полувреме незапамћених нереда у овом граду. За наставак инцидената су одговорни навијачи Галатасараја и Панатинаикоса који су се такође жестоко сукобили.

Атински „зелени" су имали више окршаја са присталицама Галатасараја, а у нередима су користили бакље, каменице, столице и све друго што им је пало под руку.

Тренутно се у Истанбулу налази неколико хиљада навијача Панатинаикоса и Олимпијакоса чији клубови су се нашли на фајнал фору. Имајући у виду традиционалну нетрпељивост грчких и турских навијача, није искључено да и данас гледамо нереде на истанбулским улицама.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару