Читај ми!

Просинечки: Хоћу титулу!

Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки веома је задовољан трима узастопним победама над Партизаном, јер су веома важне за екипу и за клуб, али... титула је титула.

"Титула је титула. Дуго нисмо добили Партизан и велика је ствар што смо 'везали' три тријумфа. Ипак, бити шампион је најважнија ствар, иако сви знамо колико је дерби значајан за навијаче. Важно је да следеће године нападнемо првенство и прекинемо петогодишњу доминацију Партизана", рекао је Просинечки на конференцији за медије.

Он је додао да је екипа направила превише киксева на "малим утакмицама" да би била конкурентна у борби за најважнији трофеј.

"Није довољно само победити Партизан, јер се титуле освајају на "малим" мечевима. У овој полусезони смо одиграли лоше и кикснули у Новом Пазару и против ОФК Београда, док смо у Крагујевцу, упркос ремију, одиграли добро", објаснио је тренер Црвене звезде.

Просинечки још не размишља о летњем прелазном року, јер екипу тек очекује финале Купа са Борцем, што је најважнија утакмица сезоне.

"Морам да будем задовољан што смо победили Партизан три пута, али пред нама је сад најважнији део сезоне и борба за трофеј. Морамо добро да се спремимо за меч у Крушевцу на којем смо фаворити, али реч је о једној утакмици и све је могуће", рекао је Просинечки.

Према његовим речима, за добар резултат је веома важан континуитет.

"Без континуитета не може ништа да се направи. Потребно је време да би се екипа уиграла. Сигурно ће нам следеће сезоне бити много лакше, ако успемо да задржимо играче. Али, на то не могу да утичем. Све зависи од тога да ли ће стићи неке добре понуде", поручио је Просинечки.

На питање да ли би неког Звездиног играча препоручио новом селектору, Просинечки је био конкретан.

"Мислим да је Бајковић показао да је најбољи српски голман и да би могао да добије шансу".

На питање новинара да ли је имао проблем са радом играча на тренинзима због бодовног заостатка за Партизаном и кашњења плата, он је рекао да су сви имали довољан мотив.

"Сви раде одлично, а имали су разговор са руководством клуба и обећано је да ће им новац бити исплаћен", рекао је Просинечки.

Фудбалери Црвене звезде у уторак путују у Атину где ће у среду од 19.30 бити гости Олимпијакоса на прослави шампионске титуле. Како је Просинечки најавио, у Атини ће шансу добити играчи који су до сада имали мању минутажу, али ће путовати сви, како би тренирали са екипом.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару