Читај ми!

Имам подршку управе

Израелац остаје на клупи црно-белих. Судећи по његовим речима има подршку руководства клуба да настави започети посао и покуша да одведе нашег шампиона у Лигу шампиона. Тренер фудбалера Партизана Аврам Грант рекао је да верује да ће и наредне сезоне остати на клупи тог клуба.

До краја Супер лиге остала су још два кола, а Партизан је раније обезбедио пету узастопну титулу шампиона Србије. Црно-бели су, међутим, јуче трећи пут овог пролећа изгубили од "вечитог" ривала Црвене звезде.

"Везали смо 10 победа у првенству, а то не можете ако немате заједништво. Исто мислим и за управу и сматрам да имам њихову подршку", рекао је Грант новинарима у спортском центру Телеоптик у Земуну, дан након пораза од Црвене звезде са 0:1 у утакмици 28. кола Супер лиге.

На питање да ли мисли да је оправдао уложени новац у њега, пошто је најплаћенији тренер у историји Партизана, Грант је одговорио да са црно-белима има један од најлошијих уговора у својој каријери.

"Ово је један од мањих уговора који сам имао и у Партизан нисам дошао због новца, који не може да се пореди са оним у Европи. Да ли сам оправдао очекивања питајте људе који су ме довели. Жена ме пита зашто за толико пара радим овде. Не знам коме треба да одговорим, вама или њој", истакао је Грант.

Он је оценио да је јучерашња утакмица против Црвене звезде била за престиж, што је једнако важно као да је имала такмичарски значај.

"Никада нисам срећан када изгубим, јер је у фудбалу најбитније победити, па ниво игре који је био на нашој страни није нека утеха. Утакмица се играла за престиж, што је једнако битно као да је имала и такмичарски значај. Квалитет је био поново на нашој страни, за мене је веома разочаравајуће што смо изгубили, а не бих био задовољан ни да је било нерешено", рекао је Грант.

Фудбалери Партизана су после меча добили три дана одмора, тако да ће први тренинг имати тек у среду увече.

"Долазим из земље где је то сасвим нормално, јер играче треба одморити. Они су истрошени и не треба их кажњавати када изгубе, као што их не награђујемо много када победе. Не мислим да имају слабу кондицију, него неколицина њих је одиграла три утакмице недељено што је велики напор. То је био наш унапред утврђен план, без обзира на исход меча", казао је Израелац.

Упитан зашто је играо у формацији са два задња везна и једним нападачем, Грант је поново као пример навео неке од највећих светских клубова.

"Реал Мадрид, Барселона и Челси често играју са пет играча у везном реду, а и Звезда је јуче имала само једног нападача. Уз то су нам повређени Марко Шћеповић и Лазар Марковић, који није требао да буде ни на клупи", оценио је 57-годишњи тренер.

После пораза од Звезде, највише емоција показао је 17-годишњи Никола Нинковић који није могао да заустави сузе, иако није улазио у игру.

"Волим да играчи на клупи покажу емоције, то је стварно добро. Нинковић је из омладинске школе, али сам проценио да он није спреман да игра на овој утакмици", рекао је Грант.

Израелски стручњак је образложио зашто је Лазар Марковић у последњих 17 званичних утакмица постигао само један гол, иако је у првом делу сезоне редовно погађао.

"Не знам ни шта је разлог Марковићевог голгетерског поста. Када вас нико не зна онда вам је лакше да играте јер имате слободу, а када вас знају онда обраћају пажњу на вас. Вероватно противници приликом анализирања игре Партизана добар сегмент придају и њему", рекао је он.

Бивши тренер Челсија, Портсмута и Вест Хема оценио је да његова екипа игра све боље, али да за учешће у Лиги шампиона мора још много да ради, пошто нема могућност да доводи скупе играче.

"Мислим да смо бољи него раније, али гледајући Лигу шампиона треба сви још да радимо. Конкретнији смо и стварамо много шанси. Немамо могућност да доводимо скупе играче, већ морамо да пронађемо неког фудбалера који не игра у топ лигама, а тај посао је веома тежак. (Дидије) Дрогба ми је добар пријатељ, али тешко да би дошао овде", оценио је Грант.

Недавно је на проби у Партизану био млади везиста Хари Агомбар, али Грант мисли да Енглез не би хтео да игра у црно-белом тиму.

"Нисам ниједном до пробе гледао Агомбара. Препоручио ми га је један тренер који је мислио да га доведе у свој клуб. Рекао сам да он може да дође, али да мора сам себи да плати. Није поента у новцу и не значи да свако ко плати може да дође. После разговора са њим нисам стекао утисак да би он хтео да игра у Партизану", закључио је Грант.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару