(Не)важна победа Звезде

Гол Кадуа у 93. минуту био је довољан да изазове ерупцију задовољства Звездиних навијача. Иако су "црвено-бели" победили у једном просечном мечу, то је само утеха за изгубљену титулу. Ипак, и сам тренер Просинечки је нагласио да је тријумф важан за самопоуздање његових изабраника који су први пут победили у првенственом дербију још од 2008. године.

Победа у дрбију није донела Црвеној звезди трофеј, више је покварила славље Партизану који је још у прошлом колу обезбедио пету узастопну титулу. Ипак то није разлог да „црвено-бели" не славе тријумф над највећим ривалом кога су последњи пут у првенственом мечу добили још 2008. године.

Иако многи сматрају да је последњи тријумф „црвено-белих" пиров и да је дошао касно, чињеница да је забележен после дужег времена и то на стадиону Партизана је свакако улива самопоуздање изабраницима Роберта Просинечког.

Сам тренер Звезде сматра да ће све три победе у дербијима (две у купу, један у првенству) добити на значају само уколико његови изабраници освоје трофеј у купу.

„Ова победа нам много значи и на плану самопоуздања, али ми у овој сезони још увек ништа нисмо урадили. Моји момци вечерас нека славе, заслужили су, али већ од сутра почињемо са озбиљним радом, са циљем да 16. маја у финалу Купа победимо Борац, и сезону завршимо са једним освојеним трофејом", рекао је Просинечки.

Оно што посебно треба да радује хрватског стручњака је чињеница да је у претходном прелазном року коначно извршена добра селекција играча, да су доведена права појачања каквих није било претходних неколико година.

Резултати се већ сада виде, али десет бодова заостатка на полусезони нису пружила основу да се клуб нада тоталном преокрету на пролеће.

На другој страни код Партизана, уместо слављеничке атмосфере поново је тензија. Навијачи су љути на играче, један део присталица „црно-белих" и даље тражи повратак Александра Станојевића, други криве Гранта за трећи узастопни неуспех у дербију.

Иако је израелски стручњак најављивао да никада у каријери није три пута за редом изгубио од највећег ривала, то му се управо догодило у суботу увече. На питања о евентуалној оставци Грант је избегао директан одговор, на себе је преузео одговорност за пораз.

„Поносан сам на играче због начина на који су узели титулу ове године, али сам и разочаран мечом. И на овој утакмици против доброг тима, без много играча из првог дела сезоне, били смо бољи, стварали шансе, а они постигли леп погодак из једине прилике у другом делу меча. Поштујем Александра Станојевића који ми је направио 10 бодова предности и лакши задатак. Ипак, имали смо доста проблема са повредама овог пролећа. Немамо Шћеповића, а сада више ни Звонимира Вукића. Ово је био меч за престиж, у којем смо покушали да победимо, међутим, нисмо успели", рекао је Грант.

И док су играчи Звезде са навијачима славили победу испод северне трибине, поједини фудбалери Партизана нашли су се на удару својих навијача којима пета титула у низу није био повод за славље.

Група навијача је вређала Немању Томића, Лазара Марковића и Николу Аксентијевића, који им нису остали дужни. Чарке са фракцијом навијача под именом „Забрањени" имао је и Лола Смиљанић који је рекао да је то нормало јер сви воле Партизан.

На крају шта рећи о самој утакмици. Меч је био борбен као и увек када играју два ривала, али то је једино што би могло позитивно да се каже о утакмици. Просечан меч који је добио на фражи јер је решен у последњим секундама судијске надокнаде. Ипак, и таква победа је довољна да се једна армија навијача радује док друга тугује.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару