Читај ми!

Роси отпуштен, Љајићу жао

Делио Роси више није тренер Фјорентине. Он је добио отказ после инцидента у којем је физички напао Адема Љајића. Српски интернационалац рекао да му је жао Росија, али да је тренер погрешио. Поједини тренери сматрају да је Љајић крив. У међувремену, менаџер српског интернационалца најавио тужбу против Росија. Навијачи "виоле" вређали Љајића скандирајући му "цигане".

Несвакидашња сцена на мечу између Фјорентине и Новаре, када је тренер „виоле" Роси песницама насрнуо на фудбалера те екипе Адема Љајића - и даље је у центру пажње на Апенинима.

Из управе Фиорентине стигла је информација да је Росију уручен моментални отказ, али да санкције чекају и српског интернационалца.

„Нажалост, морали смо да донесемо овакву одлуку јер је у питању озбиљан инцидент" пише у образложењу клуба из Фиренце.

Љајић рекао је да му је жао што је Делио Роси након физичког напада на њега добио отказ, али да је сада већ бивши тренер Фиорентине направио велику грешку.

"Разговарао сам с Росијем. Жао ми је тренера, добра је особа и није ово заслужио, али је направио велику грешку", написао је Љајић на свом Фејсбујк профилу.

Ипак, неколико тренера у Серији А имало је разумевање за Росијев потез, сматрајући да је Љајић испровоцирао сукоб.

"То је компликована ситуација, није баш лепа ствар да се  види, али играч мора да поштује тренера јер је он ту да би обавио неки посао. Ми често правимо грешке када правдамо фудбалере, али они нас морају поштовати, прво као човека и потом као тренера", рекао је тренер Аталанте Стефано Колантуоно италијанским медијима.

"Роси није то урадио тек тако, био је испровоциран. Морате себе да ставите у ту позицију", додао је стратег Новаре Атилио Тешер.

Он је додао да му се не свиђа Љајићев став и да је Роси реаговао на тај начин јер га је српски фудбалер испровоцирао.

"Таквих сцена не би требало да буде, али се мени не свиђа став фудбалера. Роси није полудео и реаговао је тако јер му је играч сигурно рекао нешто", казао је Тешер.

Роси је у 32. минуту синоћњег меча против Новаре у Серији А, при вођству противника од 2:0, заменио Љајића, који је потом иронично аплаудирао тренеру.

Њих двојица су се прво вербално сукобили, а онда је италијански стручњак физички насрнуо на фудбалера и неколико пута га ударио песницом.

У међувремену Љајићев менаџер Ђорђо Парети најавио је подношење тужбе против Росија, због физичког напада на његовог клијента, преноси "Газета дело спорт".

Угледни италијански лист уједно преноси информацију да би и Јавно тужилаштво у Фиренци могло да покрене истрагу против Росија, због физичког напада, а као круцијални доказ користиће видео снимак инцидента.

Такође, Роси се суочава са оптужбама за хулиганизам и недолично понашање на спортским теренима.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару