Манчестер тресе дерби грозница

У понедељак, на Етихад стадиону, судбина овогодишње Премијер лиге врло лако може бити одлучена. Окршај Ситија и Јунајтеда изазвао је, у складу са тим, енормно интересовање. Како то обично бива у оваквим ситуацијама, цена улазница "на црно" достигла је невероватне висине.

Улазнице за дуел два Манчестера, Ситија и Јунајтеда, који би лако могао и да одлучи првака Енглеске, на интеренту су достигле цену од невероватних 1.300 фунти (1.600 евра).

Манчестер сити дочекаће у понедељак градског ривала и тренутног лидера Премијер лиге, чија предност три кола пре краја првенства износи три бода.

„Грађани" би победом избили на прво место, на основу боље гол-разлике, реми би значио наставак драме, док би евентуална победа Јунајтеда вероватно и решила све дилеме.

Сасвим јасно, манчестерски дерби одавно није имао овакву такмичарску тежину, а у складу са тим и невероватну потражњу, па никога и не чуде ове астрономске цене улазноца на неовлашћеним продајним местима.

Британски медији објавили су да најскупље улазнице тамо коштају чак 1.300 фунти (1.585 евра), што је на Острву износ месечне плате за занимања попут туристичког агента, перача прозора, возача доставног возила или радника на пољопривредном добру.

Поред тога што су улазнице скупе, овакав неконтролисани начин продаје улазница носи ризик од мешања навијача два тима на стадиону, у вези са чим је полиција већ изразила забринутост.

"Упозоравамо навијаче да карте купљене преко интернета могу бити фалсификоване, као и да ће у случају уласка на део трибине намењене противничким навијачима одмах бити идентификовани и избачени са стадиона", поручио је портпарол манчестерске полиције.

Интернет купац најскупље улазнице платиће 14 фунти (17 евра) за сваки минут фудбала који одгледа у понедељак увече.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару