Читај ми!

Звезди само бод на Карабурми

Црвено-бели "ишчупали" само бод на Карабурми голом Филипа Касалице пет минута пре краја утакмице. Звезди је ово био трећи узастопни реми на гостујућим теренима. Кандидати за евро сцену Раднички и Јагодина освојили такође по бод.

Фудбалери Црвене звезде ни у трећем узастопном гостовању нису успели да освоје три бода, пошто су данас у мечу 26. кола на Старој Карабурми ремизирали са ОФК Београдом 1:1.

Домаћин је повео голом Батиохе у 24. минуту, а изједначио је Касалица пет минута пре краја. На тај начин црвено-бели су и дефинитивно испали из шампионске трке, па ће Партизан већ у наредном колу против Борца имати прилику да овери пету узастопну круну.

Меч на Карабурми улази у историју српског фудбала, пошто је у дресу ОФК Београда заиграо млади Лука Белић и на тај начин са 16 година и седам дана постао најмлађи дебитант на прволигашкој сцени. Претходни рекордер био је Митар Мркела са 16 година и 16 дана, такође као играч ОФК Београда.

Кандидати за пласман на евро сцену, Раднички и Јагодина освојили су по бод, Крагујевчани на гостовању у Ужицу 2:2, а Јагодинци на свом терену против "дављеника" Борца из Чачка.

Изненађење је и реми Новог Пазара и Металца 1:1, док је идентичан резултат на мечу између Војводине и Јавора, слободно се може рећи, очекиван.

Хајдук је у мечу са три црвена картона савладао Спартак са 3:1, а Рад је био бољи од Смедерева са 2:0.

Резултати и стрелци 26. Суперлиге Србије:

ОФК Београд - Црвена звезда 1:1 (Батиоха 24 - Касалица 85)
Хајдук - Спартак 3:1 (Бубало 7. пенал, 90, Пауновић 83 - Оташевић 9)
Војводина - Јавор 1:1 (Оумару 82 - Радивојевић 41)
Слобода - Раднички 2:2 (Ковачевић 24, Ранђеловић 29 - Спалевић 28. пенал, Тинтор 66)
Рад - Смедерево 2:0 (Којић 56, Јовановић 82. пенал)
Нови Пазар - Металац 1:1 (Кецап 80 - Туторић 53. аутогол)
Јагодина - Борац 0:0.

Од 18.30 играју Партизан - БСК Борча

Табела: Партизан 68, Црвена звезда 59, Раднички 46, Војводина 43, Јагодина 42, Слобода 39, Спартак 37, ОФК Београд 36, Рад 31, Хајдук 30, Јавор 27, Смедерево 26, БСК Борча 24, Нови Пазар 22, Борац 19, Металац 15.

Фудбалери Цвезде звезде и ОФК Београда одиграли су данас на Карабурми нерешено 1:1, у утакмици 26. кола Суперлиге Србије.

Домаћи тим повео је у 24. минуту голом Еквадорца Батиохе после додавања Милана Родића. Црвено-бели су изједначили пет минута пре краја поготком Филипа Касалице на асистенцију Марка Милираћа.

Црвеној звезди је ово био трећи узастопни реми на гостујућим теренима, док је ОФК Београд победио први пут после два пораза на свом стадиону.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару