Читај ми!

Баски за шпанско финале

Три шпанске екипе боре се за трофеј Лиге Европе, а Атлетик Билбао би победом над Спортингом уприличио шпанско финале. "Јорганџије" у дуелу са Валенсијом имају и два гола предности и расположеног Колумбијца Радамела Фалкаа.

Пред реванш мечеве полуфинала Лиге Европе највише шанси за пласман у завршницу има Атлетико Мадрид који би могао поново да се нађе у финалу после 2010. године када су 'јорганџије' и освојиле такмичење.

Добре изгледе за пласман има и Атлетик Билбао коме је потребна победа на свом Сан Мамесу да би анурали предност Спортинга, коју је у Лисабону прошле недеље после преокрета тријумфовао са 2:1.

Баски први пут ове сезоне у ЛЕ нису победили на гостовању у нокаут фази, али је екипа Марсела Бијелсе постигла гол у гостима на основу кога би могла да минималним тријумфом на свом терену дође до шпанског финала. То би им био први наступ у завршници неког европског такмичења после 35 година, пошто су 197. играли у финалу Купа УЕФА где су поражени од Јувентуса.

Спортинг је наступао у финалу 2005. али је такође поражен. Бољи је био московски ЦСКА.  Спортинг никада није тријумфовао на гостовању у Билбаоу, а Баски су на свом терену против португалских екипа забележили шест победа и један нерешен меч.

Атлетико Мадрид путује у Валенсију надајући са да би могао до другог финала у три године. Мадриђани имају и два гола предности, као и расположеног Колумбијца Радамела Фалкаа који је у каријери у 27 наступа у Лиги Европе постигао исто толико голова.

Валенсија се нада да би могла да искористи погодак у надокнади времена прошле недеље на Винсенте Калдерону и победом од 2 разлике на свом терену дође до финала. Они су били шампиони такмичења 2004. године.

Прошле сезоне у полуфиналу Лиге Европе такмичила су се три португалска клуба и један шпански, а у финалу су се нашли Брага и победник Порто.

Ове године три шпанске екипе су у полуфиналу, а Атлетик Билбао би победом уприличио шпанско финале. У два најача клупска такмичења у Европи ове сезоне у полуфиналима се нашло чак пет шпанских тимова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару