Читај ми!

Јунајтед поклекао, Сити на минус три

Навијачи Манчестер Ситија славе фудбалере Евертона који су успели да од Манчестер Јунајтеда откину бод на сред Олд Трафорда. Јунајтед и Евертон одиграли сјајан меч који се завршио резултатом 4:4. „Ђаволи" пропустили вођство од 3:1 и 4:2. ити добиo Вулфсе са 2:0, и приближио се на три бода до Јунајтеда.

Јунајтед је после серије победа на свом 'Олд Трафорду' пропустио да одржи разлику од пет бодова у односу на градског ривала пошто је у веома узбудљивом мечу поделио бодове са Евертоном. Фудбалери Манчестер Јунајтеда знатно су закомпликовали пут према 20. титули шампиона Енглеске, пошто су ремизирали са Евертоном 4:4 (1:1).

Фудбалери Алекса Фергусона заостајали су за Евертоном после гола Никице Јелавића у 33. минуту да би пред крај полувремена Вејн Руни изједначио.

Почетком другог дела меча Дени Велбек и Нани донели су предност Манчестеру од два гола, коју је у 67. минуту смањио Маруан Фелаини. Само два минута касније, Руни је својим другим голом дуплирао предност домаћина па је деловало да је Јунајтед на сигурном путу да забележи победу.

Ипак, Евертон је стигао до бода другим голом Јелавића у 83. минуту и изједначујућим поготком Стивена Пијенара два минута касније.

Јунајтед сада има три бода предности у односу на градског ривала Сити а питање освајача титуле може бити решено у дуелу два тима који је на програму 30. априла.

Голове за Јунајтед постигли су Руни у 41. и 69, Велбек у 57. и Нани у 61. минуту, а стрелци за Евертон били су Јелавић у 34. и 83, Фелаини у 67. и Пијенар у 85. минуту.

Сити је искористио шансу да смањи предност и сигурном победом над последњепласираним Вулверхемптоном дошао на три бода заостатка пред велики дерби. Серхио Агуеро постигао је први гол за Сити у 27. минуту да би у другом полувремену Самир Насри осигурао тријумф своје екипе.

У трећем дуелу дана Ливерпул је поражен на свом терену од Вест Бромвич Албиона.

Гости су дошли до победе преко нигеријског нападача Питера Одемвингија који је у 75. минуту искористио грешку одбране и погодио мрежу Ливерпула.

Субота: КПР - Тотенхем 1:0, Њукасл - Стоук 3:0, Астон Вила - Сандерленд 0:0, Блекбурн - Норич 2:0, Болтон - Свонси 1:1, Фулам - Виган 2:1, Арсенал - Челси 0:0.

Табела:

Табела: Манчестер Јунајтед 83, Манчестер Сити 80, Арсенал 65, Њукасл 62, Тотенхем 59, Челси 58, Евертон 48, Ливерпул 46, итд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару