Бергамо испратио Моросинија

Бергамо је испратио трагично преминулог фудбалера Пјермарију Моросинија. Сахрани, осим породице, присуствовали навијачи, играчи више клубова и челници Фудбалског савеза Италије.

Хиљаде навијача изашло је на улице Бергама да би одало последњу почаст Пјермарију Моросинију, италијанском фудбалеру који је добио срчани удар током утакмице Ливорна, а онда и умро.

Моросини је имао 25 година и играо је у Ливорну на позајмици из Удинезеа. Каријеру је почео у Аталанти из Бергама.

Цео тим Аталанте дошао је на сахрану, као и играчи Удинезеа и бројни други бивши саиграчи, укључујући и емотивног Сулија Мунтарија.

Представници разних других клубова и италијанског фудбала такође су дошли на службу у цркву Сан Грегорио Барбариго.

Међу присутнима су били председник Фудбалског савеза Италије Ђанкарло Абете и селектор Чезаре Прандели.

"Фудбал мора да се запита када се суочи са овом трагедијом. Спортска медицина и превенција у Италији су на највишем могућем нивоу, али и даље могу да се унапреде", рекао је Прандели.

"Пјермарио је направио чудо уједињењем свих застава које су у фудбалу обично једна против друге. Научио нас је да се са животним тешкоћама може суочити са осмехом", додао је италијански селектор.

Церемонију су директно преносиле разне италијанске телевизије. У првом кругу ожалошћених налазили су се Моросинијева старија тетка и његова хендикепирана старија сестра Марија Карла, које су једини преостали чланови породиче.

Моросинијева мајка умрла је када је он имао 15 година, а отац две године касније. Недуго после умро му је и брат. Фудбалер је издржавао сестру, која је од њега зависила. Удинезе је направио фонд за њу.

Међу ожалошћенима су били и Моросинијева дугогодишња девојка Ана Вавасори са породицом.

Моросинијев ковчег је изнет на крају церемоније праћен дугачким аплаузом и скандирањем његовог имена, а упаљено је и неколико бакљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару