Ведо, "нежни убица"

Немачки Kicker, у штампаном издању, пренео је причу о тешким почецима сада једног од најубојитих нападача Старог континента Ведада Ибишевића. У тексту под називом "Нежни убица", посебно се апострофира чињеница да је Ибишевићава породица, као хиљаде других, бежећи од рата са муком пронашла "своје место под сунцем".

Угледни немачки лист Kicker у штампаном издању као један од најистакнутијих чланака доноси животну причу Ведада Ибишевића, велике узданице Штутгарта. Захваљујући њему (у тексту се наводи још и име Мартина Харника), Штутгарт је пети на табели и куца на врата Европе. Четврта Борусија из Менхенгладбаха им, тренутно, бежи великих седам бодова.

Харник је ове сезоне у Штутгарту, на 31 утакмици, постигао 17 голова, док је Ибишевић, од када је зимус стигао из Хофенхајма, на 12 наступа за „швабе" постигао осам погодака.

Текст о овом фудбалеру, под називом „Нежни убица", највише се фокусира на Ибишевићеву тешку животну причу , када је са родитељима избегао из родне Власнице у Источној Босни, бежећи од сукоба који су се управо тада захуктавали.

Пут је водио Ибишевића на обе стране Атлантика, од Швајцарске и Сједињених Држава, до Француске и Немачке. Ибишевић је професионалну каријеру почео у Сент Луису, иначе граду познатом по великом броју избеглица из Босне и Херцеговине, да би затим играо у Чикагу, Пари Сен Жермену и Дижону.

Немачка фудбалска прича је почела у Ахену, наставила се у Хофенхајму да би сада, барем тренутно, застала у Штутгарту.

"Док је играо у Хофенхајму, желео је код нас. Јако је то желео" рекао је спортски директор Штутгарта, некадашњи прослављени фудбалер Фреди Бобић, док је такође некадашњи играчки ас, а данас тренер Штутгарта Бруно Лабадиа, додао:

"Он је тачка на 'и' у нашој игри".

На све се надовезао Ибишевићев саиграч Вилијам Квист.

„Ибишевићева игра отвара нам сва врата".

Иначе, босански фудбалер још увек тражи кућу у Штутгарту, па тренутно живи у 70 километара удаљеном Бад Рупенауу. Понекад преспава и у хотелу, а како сам каже - највећу му снагу у свему даје шестомесечни син Исмаил.

"Његова успешност пред супарничким голом је педесет одсто откада је дошао у Штутгарт. Зар то не одговара на сва питања о њему?" закључио је Бобић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару