Читај ми!

А у Лилу – мук!

Иако сам на неких шест минута пре краја завршавао овај текст закључком да су Французи ушли у планирано финале пред својом публиком, Пау Гасол је решио да поред свега што је урадио вечерас, буде индиректно и мој уредник. Дакле, почећу од краја дана и епилога шокантног за домаћу публику.

Када су вечерас индиспонирани Паркер и другови на неких шест минута пре краја имали девет поена вишка (61:52) после поена најефикаснијег међу њима, Де Колоа, чинило се да се све одвија по плану. Међутим...

Шпанци се попут феникса дижу и чак успевају да поведу, али Николас Батум тројком а Гобер блокадом доносе продужетак. А тамо, француски "распад система", пре свега са линије слободних бацања.

Промашили су "триколори" чак шест пенала у тих додатних пет минута, а Батум чак три за изједначење на 15 секунди пре краја. Уследило је закуцавање, а кога другог него Гасола, за потпуни мук у Лилу!

Неверица. Повремени крици, а неретко и сузе на очима утучених навијача. Имам утисак да се стадион није никад брже испразио, у тишини која гласно говори о очају његових посетилаца.

На крају невероватни Пау је на свом конту имао 40 поена и 11 скокова, а домаћин се од бројки са вечерашњег меча може једино похвалити новим дворанским рекордом у посети – великом разочарању присуствовала су тачно 26.922 сведока, од којих су се само њих стотинак радовали након последњег судијског звиждука. Наравно, мислим на Шпанце.

"Идемоооо" – на постоље

Много мирнији дан у кишном Лилу од првих полуфиналиста имали су српски кошаркаши – на програму је био подневни тренинг у "Пласаијуму".

Чекају нас расположени "орлови" на крају тренинга пред Литванце. Атмосфера добра, радна али весела. Мало нас је забринуо капитен Тео када смо га видели са облогама на скочном зглобу, али убрзо следи олакшање.

"Не брините ништа, све је океј", рекао је и додао: "Коначно ћу се наспавати пред утакмицу, ову најважнију до сада."

Пет од седам мечева "орлови" су играли у готово матине термину, и меч са старим знанцима Литванцима биће им први у "прајм тајму" (21.00). Вала, било је и време...

Иако се на двадесетогодишњицу чувеног атинског финала то намеће као занимљиво питање, селектор Ђорђевић не жели више да се враћа свој меч каријере. Каже да је "то прошлост и тамо треба да остане".

На изласку са терена главнозадужени за атмосферу на тренингу, помоћни тренер Мирослав "Мута" Николић објашњава нам шта значи његов чест узвик "Идемоооо". Вели, мисли на "идемо на постоље, јер је то све нормално".

Паузу користимо да новинарски, колективно "окупирамо" један оближњи аутлет, из кога готово нико није изашао без кесе. Цене приступачне, чак и за наш стандард.

Вративши се у дворану, Грци и Летонци су већ били почели свој окршај за олимпијске квалификације. Успешнији су били "Хелени", којима се касније придружују "азури". За последње место и прилику да кроз турнир изборе одлазак на игре имаће Чеси и Летонци, у петак пре нашег меча.

Само да не будемо са неким од њих у истом олимпијском кошу...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара