Читај ми!

Јанакис за РТС: Уживам у игри Србије, чекам нови тренерски изазов

По завршетку меча у којем је Србија изборила место у четвртфиналу, у просторији за предах новинара срео сам и разговарао са, слободно могу рећи, чувеним грчким играчем и тренером Панајотисом Јанакисом. Поручује да је очаран игром Србије, очекује добар резултат својих сународника у Лилу и нада се новом тренерском изазову.

На старту ме је занимао његов коментар досадашњег тока Евробаскета, али је он одмах почео да прича о "орловима".

"Србија игра веома добар турнир за сада и стварно уживам да их гледам. Добро је за њих што су били у најјачој групи. Добро се носе са свим ситуацијама са којима се суочавају, што доказује да су веома спремни. Заиста сам ипресиониран њиховим издањем до сада", рекао је Јанакис, а затим се осврнуо на меч Србија–Финска, који је такође гледао:

"Имали су очигледно проблема на почетку, али како је утакмица одмицала, били су све бољи. Показали су да могу да користе различите играче зависно од околности. Посебно у "пик ен' рол" игри, у којој Милош (Теодосић прим. аут.) има кључну улогу, а Радуљица се ту одлично креће. Такође, веома важан фактор у игри Србије је Немања Бјелица, који игра сјајно на овом првенству", примећује прослављени грчки кошаркаш, који у Лилу коментарише утакмице за грчку телевизију ОТЕ и како каже "труди се да својим коментарима приближи и објасни кошарку обичном гледаоцу".

На питање како види игре и напредак Теодосића, с обзиром на то да га је тренирао у Олимпијакосу, Јанакис уз широк осмех каже:

"Милош је невероватан играч и много волим његов стил. Сваке године је све бољи. Има велику подршку унутар српског тима, што му даје самопоуздање и онда је способан да уради буквално све на терену".

Након анализе српског учешћа у досадашњем току шампионата, осврнули смо се и на игре грчке селекције.

"Пласирали смо у наредну рунду прилично лако, са свих пет победа, али нисмо се суочили са најјачим екипама на континенту. Ипак, могу да кажем да се добро носе за сада са свим потешкоћама. Ове године имамо тим са пуно искуства и добрим балансом".

Јанакис, који је за грчку репрезентацију одиграо рекордне 402 утакмице и убацио рекордних 5.301 поен, сматра да су његови земљаци у доброј позицији да се коначно врате на постоље на које се он пео два пута у својој богатој каријери (злато '87 и сребро '89).

"Ове године имамо пуно квалитета и талента, са групом заиста добрих играча способних да направе велики резултат. Искрено се надам и верујем да ће успети у томе".

Легенда грчке кошарке тренутно је без тренерског ангажмана, али како поручује, једва чека да се варти на паркет.

"Након поваратка из Кине, мало сам одмарао, али било је довољно. Сада се надам доброј понуди и новом изазову, која ће ми омогућити да поново правим резултате. Нисам везан за Грчку, радио бих радио и у иностранству, можда и код вас у Србији јер ви волите и разумете кошарку на специфичан начин", закључио је Јанакис приликом одласка на своју коментаторску позицију уз осмех и поруку да се нада сусрету у финалу са Србијом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара