Читај ми!

Победа и упозорење, сјајни Чеси и Мачијулис

Садржајан дан у кишовитом Лилу. "Орлови" су одлетели у четвртфинале, али су морали прилично да машу крилима и гребу канџама како би савладали фински плен. Весели и екипа спречили нови балкански кошаркаши дерби. Спектакуларна 34 поена Јонаса Мачијулиса сломили су отпор Грузије, али 20 поена Звездиног Израеалца Гала Мекела није било довољно за нешто више од пораза против Италије.

Није било лако Теу и другарима да "смире" Салина и друштво, али је било заслужено. Осим победе, добили смо џокера у Симоновићу, покретача кад не иде у лику Милосављевића и коначно од Ерцега видели оно због чега је и поведен на Евробаскет.

Сигурно је утицаја на игру Ђорђевићевог тима имала и промена амбијента и прелазак из ушушкане берлинске арене у прохладну дворану на стадиону у Лилу. Тако је бар рекао наш центар Мирослав Радуљица, који се ипак довољно угрејао на терену и убацио 27 поена, највише на првенству.

Игра није била баш за памћење, али ћемо са овог меча свакако запамтити податак да су српски играчи имали феноменалних 30 асистенција, наспрам 13 противника, и још једном показали да тимском игром и прилагођавањем могу да реше сваки проблем на терену.

Нашим играчима следи пауза од два дана пред меч четвртфинала у којем ипак неће бити новог окршаја са старом муштеријом, Хрватском, већ са незгодним Чесима који су предвођени Јаном Веселим просто размонтирали "коцкасте" у недељном матинеу у Лилу.

Контролисали су плави меч 35 минута, једног тренутка подигли разлику на 30 поена и, чини се, рутински је сачували до краја, за вредну, заслужену и историјиску победу. Неће нам бити лако против њих, али о том мечу и Чешком тиму ћемо тек причати у данима пред нама.

Кишни дан у Лилу лепшим је, поготово за многобројне литванске навијаче, учинио невероватни Јонас Мачијулис, који је партијом каријере сломио отпор и срушио сан Грузина и нашег Игора Кокошкова.

Споменимо на крају и Италијане, који су без већих проблема сломили отпор Изреалаца, у чијим је редовима најбољи и најефикаснији био нови плеј београдске Црвене звезде Гал Мекел. По оном што је показао, биће достојна замена Маркуса Вилијамса. Како је рекао, једва чека да дође у Београд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара