Читај ми!

Први дан у Лилу, трансфери па трк на први тренинг наших

И таман кад смо се навикли на Берлин и мало се уходали, морали смо да га напустимо. Нова дестинација је Лил, француски град на гранци са Белгијом, који званично има око 250.000 становника, али ка коме гравитира чак милион људи.

Овога пута не могу да се жалим на пут, јер је протекао скоро идеално. Није било журбе, није било кашњења, није било проблема.

Прво "Ер Франсовим" авионом до Париза, летом који је чак трајао и мање него што је било предвиђено.

Затим, спуштање лифтом на станицу где стају чувени француски возови ТЖВ и угодна педесетоминутна вожња до Лила у двоспратном вагону. Искрено, први пут сам уживао у вожњи возом и успео чак мало и да одремам.

На станици у Лилу поприлична гужва и борба за такси. Колега из Новости и ја некако успевамо да ухватимо један, који нас вози до хотела.

До мог одредишта вози таксиста Алжирац, који много зна о Србији. Био је једном у Југославији, још док је Тито био жив. Прати Европско првенство и наравно навија за Француску, али је и њега као и већину највише импресионирала игра "орлова". Очекује нас у финалу, против "његових". Додаје да планира да "појури" карту за неку од утакмица "триколора".

Каже ми да ће ми се град сигурно свидети, јер има много младих, претежно студената са свих страна света. У то сам се брзо уверио јер ми се хотел налази близу студентског кампуса. Препоручио ми је да обавезно пробам француску супу од лука и белгијско пиво "шиме(ј)". Мислим да ћу га послушати.

Овога пута се у близини хотела налази дворана, односно велелепни стадион "Пјер Мороа". Остављам ствари у својој малој соби и трчим на први тренинг Ђорђевићевих пулена у овом заиста модерном али за кошарку можда и превеликом здању.

Пре тога неопходан процес акредитовања и мале папирологије. На брзину обилазим медија центар, који је знатно већи од оног у Берлину а са једнако добрим условима. Убрзо нас један од волонтера позива да кренемо ка терену и присуствујемо крају првог тренинга нашег тима.

Чланови наше експедиције били су задовољни условима и дочеком у Лилу (лет, хотел, организација). Једино чиме нису најзадовољнији је термин првог меча, али, кажу, већ су се навикли да са доручка иду на борилиште.

Поручују да су спремни за Финце, који ће бити све само не лак ривал. Тако размишља и селектор, који је посебно издвојио петорку: Копонен, Салин, Хаф, Ли и Марфи. Неспорно, има ту квалитета али ипак мислим да у недељу не би требало да буде већих проблема.

Сутра је нови тренинг, од 13 часова, али не на стадиону већ у дворани спортова "Палас де Сен Совер"

До тада, Аu revoir!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару