Читај ми!

Русија

Русија је имала бурно кошаркашко лето. Прво је избачена, па враћена на Евробаскет. Селектор Пашутин нема на располагању све играче, па делује као да "баћушке" нису међу главним фаворитима за највиши пласман.

Русија је, као наследник СССР-а, најтрефејнија нација у Европи. Ипак, самостална Русија од 1993. године има само четири медаље на европским шампионатима, од тога једну једину златну 2007. године.

Овог лета били су прво изначени, па враћени на Евробаскет, па све то може утицати на квалитет игара селектора Јевгенија Пашутина.

Велики број квалитетних играча недостаје селектору, попут Шведа, Кријапе, Кауна или Мозгова, па знатно ослабљен састав "баћушки" не делује као екипа која се може умешати у борбу за медаље.

Екипу ће предводити Витали Фридзон и Сергеј Монија, а неколико младих кошаркаша имаће прилику да покаже колико су "испита положили" у надалеко чувеној руској школи кошарке.

У групи А, осим против Француске, Русија може да се носи са свим селекцијама, вероватно је и квалитетнији састав, али делује да је осмина финала највећи домет Пашутинових момака.

Ипак, са Русима се никад не зна...

Састав:

Семен Антонов
Јевгениј Бабурин
Андреј Десијатников
Витали Фридзон
Дмитри Квостов
Никита Курбанов
Сергеј Монија
Руслан Патејев
Антон Понкрашов
Андреј Воронцевич
Јегор Вјалцев
Андреј Зубков

Селектор: Јевгениј Пашутин 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара