Исланд

У најјачој групи на Евробаскету налази се и, по многима, најслабија екипа која ће на њему учествовати – Исланд. Иако у тиму имају доказаног евролигашког шутера Јона Арнора Стефансона, тешко да ће бити нешто више од пуког учесника.

Исланд је на сморту најбољих кошаркашких селекција Европе стигао кроз две рунде квалификација, па им је само учешће на предстојећем турниру бити неки вид награде.

У тим квалификацијама умели су да направе проблеме далеко јачим слекцијима, па ће сигурно нешто слично покушати и у утакмицама Б групе, у које је укључен и дуел са тимом Србије.

Уз већ поменутог Стефансона, главне покретачке снаге тима селектора Крејга Педерсена биће Јакуб Сигурдасон, Хаукур Палсон и Павел Ермолинскиј.

Разумљиво, Исланд до сада није успевао да направи запаженији резултат јер никада није ни учествовао на Европским шампионатима. Дакле, биће ово „ватрено крштење" за хланде Исланнђане.

Састав Исланда: Мартин Хермансон, Аксел Карасон, Рагнар Августа Натанаелсон, Јакоб Орн Сигурдарсон, Јавор Берингсон, Хелги Мар Магнусон, Хордур Аксел Вилхјалмсон, Логи Гунарсон, Павел Ермолинскиј, Хаукур Палсон Викенд, Аегир Тор Стеинарссон и Брињар Тор Бјорнсон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара