Естонија

Један од аутсајдера на Европском првенству је свакако Естонија. Екипа која никада није остварила запажен резултат на светској сцени, и овај пут ће, по свему судећи, бити пуки учесник Евробаскета.

На сваком великом такмичењу морају учествовати и они који немају баш велике шансе, уједно ни амбиције, да не кажемо аутсајдери.

На овом Европском првенству то је, између осталих, екипа Естоније.

Естонија је на првом Европском првенству икада одиграном (1935. године) заузела пето место, као и четири године касније, што је највећи успех естонске кошарке. Када је Естонија поново наступила као самостална држава, 1993. године, заузела је шесто место.

Међутим, од тада, па до овог првенства Европе, Естонци су били пуки учесници турнира, без успеха и без резултата које ваља поменути.   

Естонија ће играти у групи Д, у којој су још Украјина, Летонија, Литванија, Белгија и Чешка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара