Хрватска

У Хрватској је кошарка некада била национални спорт. Ипак, последња медаља на континенталним шампионатима освојена је 1995. године, па проклетство силажења са постоља и даље траје. Ове године, "коцкасти" желе да разбију то проклетство.

Хрватска је једна од земаља домаћина Европског првенства 2015. године. Утакмице групе Ц играће се у Загребу, па ту наше комшије виде прилику да се коначно домогну завршнице такмичења.

Селектор Велимир Перасовић сигурно ће имати тежак задатак. Од њега сви очекују да врати Хрватску на победничко постоље, са којег је тако олако сишла 1995. године. И од тада се на њега није вратила...

Једину медаљу као независна држава, осим те судбоносне, Хрватска је освојила две године раније, такође бронзану.

Хрвати су одлично одрадили припреме, забележили неке врло занимљиве резултате, као што су победе над Немачком, а домаћи терен сигурно им пружа и квалитет и мотив да се коначно домогну неког од одличја на европским шампионатима.

Велики хендикеп за Перасовићеву екипу могло би да буде одсуство Оливера Лафајета, натурализованог плеја, који се повредио управо у припремном периоду, али Хрвати имају велики број квалитетних играча у виду Бојана Богдановића, Дарија Шарића, Крунослава Симона и Анта Томића.

Утакмице групе Ц играће се у Загребу, а ривали Хрватској биће Словенија, Грчка, Холандија, Грузија и Македонија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара