ЕНГ - СЛВ 0:0
ШПА - ГРУ 21.00
Читај ми!

Фуриозна Шпанија против борбене Грузије за четвртину финала Европског првенства

Фудбалери Шпаније и Грузије у Келну од 21. час играју утакмицу осмине финала Европског првенста. Директан пренос дуела је на Првом програму РТС-а, а ток меча из часа у час и најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Фуриозна Шпанија против борбене Грузије за четвртину финала Европског првенства Фуриозна Шпанија против борбене Грузије за четвртину финала Европског првенства

Две екипе су оставиле више него добар утисак у групној фази. Шпанија је једну од најјачих група са три бода завршила на првој позицији, док је Грузија у последњем колу великим пожртвовањем савладала Португал 2:0 и изборила нокаут фазу.

"Црвена фурија" има прилику да упише четврту победу у низу, док ће се Грузини потрудити да наставе писање своје бајке.

Шпанија више него фаворит

Екипа Луиса де ла Фуентеа после свега што је показала у групној фази слови за првог фаворита за освајање шампионата.

Већ после уводног меча, приказаног приступа и одговорности, видело се да Шпанија циља на саму завршницу првенства. Убедљива победа против Хрватске 3:0 унела им је сигурност у наставак такмичења и подстакла још бољу подршку навијача.

Други дуел и утакмица против Италије поново су оставили добар утисак, иако су три бода узета аутоголом Калафјорија. Шпанци су доминирали током читавог меча, стварали прилике, али је Донарума био на висини задатка.

Последњи дуел у групи са селекцијом Албаније завршен је минималним резултатом, пошто је Де ла Фуенте на терен извео другу поставу, чувајући најбоље играче за овај сусрет.

Ако је гледати имена у саставима обе екипе, нереално је и очекивати да Грузија може да дође до гола или да одбрани свој.

Епитет најискуснијег играча понети нападач Атлетко Мадрида Алваро Мората. Он је постигао убедљиво највише голова у дресу са државним грбом, када се у обзир узму сви играчи који су прошли квалификације.

Након Морате, највише ће се очекивати од Родрија који је својим играма у претходне две године доказао да је тренутно најбољи задњи везни фудбалер на свету. 

Једна екипа са Пиринеја се није прославила против Грузије

Грузини су на шампионат стигли као највећи аутсајдери, али су онда изненадили скоро све фудбалске фанове када су у последњем колу групног такмичења успели да савладају Португалију са 2:0 и пласирају се у нокаут фазу као трећепласирана екипа у својој скупини.

Сада их чекају комшије Кристијана Роналда и посао им неће бити лак, штавише, морају да покажу још више него што су у том дуелу.

У првом колу су поражени од Турске са 3:1, иако су пружили добар отпор, а трећи гол примили када су изашли да покушају да ухвате изједначење.

Друго коло донело им је прве бодове на континенталном шампионату икада. Микаутадзе је против Чешке постигао први гол, али је Чешка преко Шика успела да изједначи.

Португал је потценио Грузине и изашао са другом поставом, што је искористио сјајни Хвича Кварацхелија који је дириговао својом екипом у победи против великог фаворита са 2:0.

Грузија се овом победом на свом првом учешћу на Евру пласирала у нокаут фазу шампионата.

Грузини у меч улазе растерећени, а биће борбени и као и досадашњим дуелима неће робовати шаблонима.

У формацији 5-3-2, брза крила слободна су да се придруже нападу, а Хвича Кваречелија је поново покушати да и из себе и из својих саиграча извуче највише.

Поред њега су ту и голман Гиорги Мамардашвили који је више него задовољавајуће бранио своју мрежу. Значајни су и Зурико Давиташвили из Бордоа на средини, те Гиорги Микаутаџе, шпиц Ајакса на привременом раду у Мецу који је уједно и најбољи стрелац у досадашњем току првенства.

Шпанија и Грузија су се до сада састајале седам пута, а тим који тренутно води Де ла Фуенте уписала је шест победа, али је и 2016. године претрпела и пораз од 0:1. Последња два меча су лако припала Шпанији која је тријумфовала са 7:1, односно 3:1.

Ако се гледа гол Разлика ту су Грузини у доста подређеном положају пошто су примили 19 и постигли само четири. 

Победник овог дуела у четвртини финала играће против Немачке која је савладала Данску 2:0.

Недеља, 30. јун:
Енглеска - Словачка (18.00, Гелзенкирхен)
Шпанија - Грузија (21.00, Келн)

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару