ШВА - ИТА (29. јун)
НЕМ - ДАН (29. јун)
Читај ми!

Десети дан Евра: Почетак треће рунде и расплет у групи А

Трећа рунда групне фазе Европског првенства отпочеће дуелима групе А између Шкотске и Мађарске, односно Немачке и Швајцарске који се играју од 21.00. Директан пренос је на програмима РТС-а, а најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Десети дан Евра: Почетак треће рунде и расплет у групи А Десети дан Евра: Почетак треће рунде и расплет у групи А

Немачка би победом или ремијем против Швајцарске обезбедила прво место у групи и условно лакшег противника у наредној фази. Екипа Мурата Јакина би тријумфом успела да претекне Немачку, али би се вероватно задовољили и бодом који им гарантује другу позицију.

Са друге стране, Мађарска мора да победи уколико жели да задржи било какву наду за пролаз даље са трећег места, док би се Шкотска са три бода вероватно нашла у другој фази. Реми не одговара ни једнима, ни другима.

Швајцарска - Немачка (21.00)

Немци су уз Шпанију показали највише у досадашњем току турнира. Забележили су две рутинске победе, али оно што може да радује домаће навијаче више од резултата јесте игра "панцер дивизије".

Иако нису сврставани у први ред фаворита, изабраници Јулијана Нагелсмана су пружили две партије због којих су постали тим који апсолутно нико не жели да сретне.

Прво су декласирали Шкоте, а након тога без већих проблема надиграли и Мађаре, постигавши притом седам, а примивши само један гол.

Нојер је био на свом нивоу, одбрана дисциплинована, везни ред готово безгрешан, а нападачи неухвратљиви. Када се на то дода предност у виду навијача, јасно је да ће Немачка бити велики фаворит против Швајцарске, али и један од главних претендената за трофеј.

Са друге стране, Швајцарска је након победе над Мађарском освојила само бод против Шкотске, што додуше није превише утицало на њихове шансе за пролаз даље.

Победа над Немцима би им свакако била потребна за освајање првог места, али је јасно да ће морати да одиграју феноменалну партију да би до ње дошли.

Показали су у досадашњем току турнира колико су дисциплинована репрезентација, са великим бројем квалитетних играча који могу да угрозе и најјаче селекције на турниру.

Шкотска - Мађарска (21.00)

Мађарску су многи пре почетка турнира видели као репрезентацију која би могла да направи изненађење и далеко догура. Међутим, прва два меча су показала да екипи Марка Росија недостаје квалитет за највише домете.

Након рутинског пораза од Швајцарске, Немци су такође без већих проблема надиграли Мађаре и оставили их са минималним шансама за пролаз даље.

Осим победе у последњем колу биће им потребно и много среће када су резултати у другим групама у питању, како би се надали евентуалном проласку даље са трећег места.

Шкотска се налази у нешто бољој позицији и евентуално би могла и до другог места у групи. Победа им је неопходна у сваком случају, а након катастрофе у првом колу су показали против Швајцарске да нису залутали на шампионат.

У стању су да припрете сваком из прекида, а уз нешто мањи борј инидивидуалних грешака и бољу концентрацију могу да се надају позитивном исходу против Мађарске.

У случају ремија, обе репрезентације би испале са турнира, тако да треба очекивати динамичну утакмицу, с обзиром на то да ни једни ни други немају простора за калкулације.

Недеља:
АШвајцарска - Немачка (21.00, Франкфурт)
АШкотска - Мађарска (21.00, Штутгарт)

петак, 28. јун 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару