ЕНГ - СЛВ 18.00
ШПА - ГРУ 21.00

Шурбатовић: Не верујем да Стојковић може да преокрене ствари, одлазим са функције

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић рекао је за Танјуг да не верује да селектор Драган Стојковић може да преокрене ствари у екипи после два везана велика такмичења на којима је био последњи у групи и истовремено најавио одлазак са функције у ФСС.

Шурбатовић је у среду увече слетео на београдски аеродром Никола Тесла са селектором, фудбалерима и функционерима Савеза. На питање Танјуга да ли верује да селектор Стојковић може да преокрене ситуацију у екипи после два последња места у групним фазама на два велика такмичења (Светско и Европско првенство), Шурбатовић је дао кратак и јасан одговор.

"Не верујем", рекао је Шурбатовић.

Уследило је новинарско питање о статусу селектора Стојковића.

"Мени је ово треће велико такмичење, ја сам генерални секретар, немам много везе са такмичарским делом. Ја сам као навијач незадовољан, три пута нисмо прошли групу и ја то прихватам као одговорност свих нас који смо у тиму. Мислим да је то неуспех. Видели сте да је Грузија вечерас победила Португал", додао је Шурбатовић.

Затим је истакао да се поставља питање реалних могућности наших фудбалера.

"Нисам оптимистичан, ја сам песимистичан по питању нашег фудбала. Велики је проблем да немамо младе играче, да у домаћим клубовима ангажујемо стране играче, не стварамо домаће стручњаке. Видите шта нам се дешава с млађим категоријама, мењамо тренере и селекторе као на траци, нема системског рада, нема знања, нема струке", подвукао је Шурбатовић и затим потврдио да ће ускоро напустити ФСС.

"Ја сам одавно најавио повлачење и прелазак на другу функцију. Што се тиче моје оставке, ја сам још пре Европског првенства најавио, из других разлога, и разговарао са мојим најближим сарадницима да ћу напустити функцију генералног секретара ФСС после ЕП.“

“Имамо ми ту многа важнија питања о којима би стручна јавност требало да разговара. То су куда иде српски фудбал, ко ће заменити ове играче који су наступали на ЕП. Следе нам озбиљне утакмице у Лиги нација већ од септембра, а онда од марта квалификације за Светско првенство. Ја сам као неко ко је дуго у фудбалу озбиљно забринут за будућност", истакао је Шурбатовић.

Прокоментарисао је Шурбатовић и спорну ситуацију са авионом и шаховницом, која се догодила приликом одласка Србије у Немачку.

"Нисмо полетели хрватским авионом, већ немачким авионом. Тим менаџер А тима обично ангажује чартер-летове за потребе нашег најбољег тима у ситуацији када нам нису доступни авиони Ер Србије. Он прикупи понуде у односу на оно што су захтеви стручног тима, дакле сатнице, капацитет и изабере најбољу опцију", објаснио је Шурбатовић.

Подвукао је да је ангажована компанија из Немачке и да је авион био немачки.

"Ми смо у авион улазили кроз тунел, кад смо изашли авион је био немачки, а избрендиран нашим бојама у унутрашњости. Касније смо у авиону сазнали да је био регистрован у Хрватској. Те ствари се дешавају, десиле су се, да ли је то била нека политичка провокација, намештаљка или не... Десило се и свакако је скандал“, рекао је Шурбатовић.

Додао је да нико није ни слутио да ће се таква грешка догодити.

"Нико није знао ко је ушао у авион, нико није могао ни да претпостави. Не кривим ни менаџере јер то нису знали. То никако није могло да се види. Кад ствари у систему закажу, ја као генерални секретар прихватам одговорност, нема никаквих проблема", закључио је Шурбатовић.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару