СЛВ - РУМ 18.00
УКР - БЕЛ 18.00
ЧЕШ - ТУР 21.00
ГРУ - ПОР 21.00
Читај ми!

Пикси за сајт Уефе: Пласман нa Eвро је био тежак и успех сам по себи

Циљ сваке репрезентације је учешће на финалном турниру. Очигледно су морали да чекају мене да поново одведем Србију на Европско првенство после толико година, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси поводом пласмана "орлова" на Евро за званични сајт Уефе.

Србија ће први пут као самостална држава играти на ЕП. "Орлови" ће на ЕП, које ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Словеније и Данске.

Стојковић је играо на последњем ЕП 2000. на коме је наступила тадашња репрезентација репрезентација Југославије.

"Имали смо квалитетну генерацију играча. Успели смо тада да се квалификујемо на ЕП, што је и била најважнија ствар за сваки национални тим. Очигледно, морали су да чекају мене толико година да поново одведем Србију на ЕП. Шалим се, али је чињеница да сам тада био капитен тима и лидер на терену", рекао је Стојковић у интервјуу за сајт Уефе.

Он је истакао да му је драго што ће предводити Србију на ЕП у Немачкој.

"Имам задатак и привилегију да после више од две деценије предводим тим као селектор. Драго ми је због тога. Велика је лична сатисфакција што сам учествовао на ЕП као играч и сада као селектор. То је велики подвиг", додао је селектор Србије.

Стојковић је истакао да је фудбал најпопуларнији спорт у Србији.

"Србија је земља која воли своје спортисте, што смо много пута до сада доказали када су сви спортови у питању. Али сви овде воле фудбал, и то је најпопуларнији спорт у земљи", истакао је Стојковић.

Рекао је да се радује предстојећем континенталном шампионату.

"Сигурно је да смо постигли нешто велико. Овај пласман на ЕП је дуго очекиван. Било је много пропуштених прилика у прошлости. Али овај пут је циљ који сам себи поставио као главни тренер - а који је као ауторитет поставио Фудбалски савез Србије - испуњен", навео је Стојковић и додао:

"Било је прилично... Не бих рекао драматично, али прилично тешко. Пут до успеха никада није лак. Али, у овом тренутку за српски фудбал, за нашу земљу, нацију и навијаче - и све који воле ову игру - мислим да је пласман сам по себи биле велики корак напред и достигнуће".

Стојковић је потом нахвалио српског репрезенетативца Александра Митровића.

"Митровић је више пута показао колико је одан дресу Србије. Ту исту приврженост показује и у клубовима за које игра. Он је момак коме можете веровати. То је важан квалитет. То су прилично велике ствари, јер нападачи понекад могу да буду прилично себични или могу само да изгледају као онај играч који даје гол и одлучује меч", рекао је селектор Србије.

Стојковић је нагласио да је Душан Влаховић један од најталентованијих нападача у Европи. 

"Још је веома млад. Оно што је постигао у последње две-три године, када је направио искорак и потписао за клуб као што је Јувентус, резултат је његове велике посвећености и голова које је постигао. Као особа он је веома скроман момак, што је веома важно. Свиђа ми се његов карактер, волим колико је одан", закључио је Стојковић.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару