ЕНГ - СЛВ 18.00
ШПА - ГРУ 21.00
Читај ми!

Србија против Аустрије у Бечу - прва припремна утакмица за Евро (РТС1, 20.45)

Фудбалска репрезентација Србије играће први припремни дуел за Европско првенство против Аустрије. Утакмица почиње у 20.45, а директан пренос је на Првом програму РТС-а. На нашем порталу пратите најважније детаље и анализу меча.

Србија против Аустрије у Бечу - прва припремна утакмица за Евро (РТС1, 20.45) Србија против Аустрије у Бечу - прва припремна утакмица за Евро (РТС1, 20.45)

Србија против Аустрије започиње припреме за Европско првенство. Утакмица ће наговестити систем игре на континенталном шампионату, а победа у мечу биће мотив да се наговести жељени домет.

Вечерашњи ривали су одиграли четири меча, од тога су три утакмице припале Србији, а једна Аустрији. Последњи дуел одигран је октобра 2017. године у оквиру квалификација за Светско првенство и завршен је тријумфом Аустрије - 3:2.

Овога пута селекције се састају као учесници континенталног такмичења и у првој провери показаће играче на које ће селектори Драган Стојковић и Ралф Рагник у највећој мери рачунати.

У репрезентацији Аустрије играчи попут Марка Арнаутовића и Марцела Сабицера су најопаснији по гол Србије, међутим нису само они у које Рагник има безусловно поверење. Дефанзивац Болоње Штефан Пош, везиста РБ Лајпцига Кристоф Баумгартнер и Конрад Лајмер, који је прошле године управо из Лајпцига прешао у Бајерн Минхен чине окосницу тима Аустрије.

Рагников пресинг и контрола игре на средини

Селекција Аустрије нема богату историју наступа на првенствима Европе, али су последњих година значајнији фактор у врху континенталног фудбала. У суседну Немачку иду са циљем да побољшају учинак у односу на прошли шампионат, када су испали у осмини финала.

С тим у вези, пред Србијом је дисциплинован противник који негује пресинг игру. Фудбалска филозофија селектора Рагника је пресинг преко целог терена и контрола игре која долази из задње линије. Тиме се ослобађа простор у везном реду и самим тим долази до приморавања противника да се брани унутар свог шеснаестерца. Неминовност у таквој игри је примљен гол.

Једини адекватан начин да се један тим одбрани од високог пресинга јесте да нападне противника. Међутим, у том једноставном надмудривању било каква грешка, на било ком делу терена може скупо коштати.

Подршка с трибина, ветар у леђа пред пут у Стокхолм

Трибине на "Ернст Хапел" стадиону у Бечу биће попуњене у великом броју од навијача Србије. Што ће изабраницима селектора Стојковића вероватно много значити. Ипак, фокус ће бити на игри, јер је битно не само уводити у играче у турнирску форму, већ и тим.

После дуела против Аустрије, Србија ће играти на опроштају Златана Ибрахимовића од дреса Шведске у Стокхолму 8. јуна. И то ће бити уједно и последња провера пред наступ на шампионату Европе.

Непознаница, неколико сати пре почетка меча, у тиму Србије је формација и број нападача с којима ће Стојковић играти. Систем игре, барем према досадашњим приступима, сигурно ће бити нападачки.

Утакмица је припремног карактера, дуел носи префикс пријатељски, али резултат неће бити у другом плану. Он ће показати пут тимовима, биће утолико значајнији, јер се ради о уједначеним екипама, сличног квалитета.

Србија ће, подсетимо, играти у групи Ц на шампионату Европе против Словеније, Данске и Енглеске, а Аустрија је у групи Д и играће против Француске, Холандије и Пољске.

Утакмица почиње у 20.45, а директан пренос је на Првом програму РТС-а. На нашем порталу пратите најважније детаље и анализу меча.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару