Читај ми!

"Блицкриг" довољан за три бода

Чешка забележила прву победу на турниру, савладавши Грчку са 2:1. Оба гола Чеси постигли у првих шест минута меча, стрелци Јирачек и Пилар. У другом делу, "Хелени" постигли утешни погодак, а стрелац је био Гекас, после велике грешке голмана Чеха.

Веома динамичан, али не и превише квалитетан меч одиграли су Чешка и Грчка у Вроцлаву, у оквиру групе А Европског првенства. На крају су Чеси славили са 2:1 и тако донекле анулирали лош резултат из првог меча са Русијом (1:4).

Само шест минута било је довољно Чешкој да направи солидну залиху, која јој је на крају донела и сва три бода. Граци се још нису ни поштено загрејали, а већ су имали два гола минуса.

Прво је Јирачек у трећем минуту савладао Халкијаса, да би у шестом, на асистенцију Гебре Селасија, Пилар дуплирао предност, постигавши други гол на турниру.

Фернандо Сантош у 23. минуту мења свог голмана, у игру улази Сифакис, што је у доброј мери допринело стабилности одбране „Хелена" у наставку меча.

До краја првог полувремена, Чешка је задржавала лопту усвом поседу, паметно чувајући резултат, док Грци нису успели да се опораве од шока који су доживели на старту меча.

У другом делу гледали смо сасвим другачију игру. У екипи Грчке извршена је и друга измена, у игру улази нападач Гекас, који је и успео да затресе мрежу Чешке.

Играо се 53. минут, када је искусни голман Чех несхватљиво погрешио и послао лопту Гекасу „на тацни", а нападач Грчке није има проблема да прихвати поклон.

Чешка се определила за изузетно дефанзивну тактику у другом делу, док су Грци покушавали притиском на половини противника да стигну до изједначења.

Ипак, Грци нису успели до краја меча да створе иоле изгледнију прилику за гол, иако је лопта углавном била у њиховом поседу. Са друге стране, ретки контранапади Чеха нису задавали веће проблеме одбрани Грчке.

На крају, није више било голова, па је Чешка тако забележила прву победу на шампионату и, бар до вечерас, преидружила се Русији на првом месту на табели групе А. Грци су остали на једном боду, па ће у последњем колу имати тежак задатак да против Русије траже пролаз у четвртфинале.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару