Аустријанци навијају за Шпанију

Навијачи су почели да стижу у Беч и према првим проценама Немачка ће имати већу подршку у финалу Европског првенства од Шпаније.

Неколико стотина немачких навијача певало је предвиђајући сутрашњу победу, док се особе у шпанским дресовима тек назиру.

Ипак, долазак шпанских навијача очекује се сутра на дан утакмице, али очекује се да ће и они "неутрални" подржати шпанску репрезентацију.

"Ми ћемо навијати за Шпанију, јер никада не навијамо за Немачку. Такође, мислим да је Шпанија играла боље за време Европског првенства", рекао је аустријски студент Клер Дам.  Аустријски ватрогасац Франц Мидлер истакао је да ће навијати за Шпанију искључиво из спортских разлога.  "Навијаћу за Шпанце због начина на који играју. Мислим да су заслужили да освоје титулу", рекао је он.

Док многи Аустријанци кажу да ће подржавати Шпанију због њиховог начина игре, неколико Немаца у "фан зонама" сумња да то раде због "историјских разлога између њихове две државе".

За аустријско дугогодишње ривалство са својим великим северним суседом, чија је основа у политици, има много разлога, па и то што их је нацистичка Немачка припојила 1938. године.  За такав став има много разлога и у спортским поразима. Немачка је победила Аустрију на ЕП са 1:0 и тако срушила све наде да ће проћи такмичење по групама.

"Верујем да они нису толико за Шпанију, колико су против Немачке. Никада нису опростили Немачкој. Не желим да дискутујем о том проблему, али изгледа да нико неће бити срећан уколико Немачка победи", рекао је немачки студент Михаел Хекер.

Навијачи који долазе из других држава такође ће навијати за Шпанију, осим групе туриста из САД.  "Ја ћу навијати за своју домовину", објаснио је 35-годишњи Макс фон Цимерман из Сијетла, који је пореклом Немац.  "Ово је сјајно време за посету Европи, јер једино сада не мрзе Американце. Сви су заузети мржњом Немаца", рекао је Крис Вилер из Калифорније.

Неки кажу да ће навијати за Немачку из финансијских разлога.  "Лично, баш ме брига ко ће да победи, али Немци су добри купци и њихова победа свакако би била боља за посао", рекао је Никол Мала који ради на једном од штандова за освежење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво