Молитве у руским црквама за победу над Шпанцима

Верници Руске православне цркве моле се за победу руске фудбалске репрезентације у вечерашњем полуфиналном мечу са Шпанцима, у оквиру Европског првенства.

"Велики део наших верника се моли за успех руских фудбалера. Моле се и сами свештеници, као и ја. Ако победимо, наредног јутра ћу одржати молитву захвалности", рекао је Интерфаксу свештеник храма  Инокентија Московског у Јекатеринбургу, на северу Русије, Владимир Зајцев.

Он је казао да би, по правилу, њу требало служити после завршетка шампионата.

"Али, чак и ови успеси наших фудбалера су достојни захвалности", казао је Зајцев.

Представник епископа Барнаулског и Алтајског, Сергеј Гончаров казао је да посебних молитви уочи меча неће бити, али је навео да верници остављају цедуље са именима играча, како би у молитвама за здравље била поменута њихова имена.

"Наравно, свештеници се моле за здравље оних чија су имена записана, то јест, за нашу репрезентацију", додао је Гончаров.

И на крајњем истоку Русије нису равнодушни према вечерашњој утакмици. Тако ће вечерас, уочи меча, у главној цркви на Јужном Сахалину и у Курилској епархији, бити служена молитва за победу руских фудбалера, преноси агенција Регнум.

Савез православних грађана такође сматра да је важно да се молитвом подрже фудбалери Русије у игри са Шпанцима.

"За победу руске репрезентације треба да се моли цела земља", рекао је шеф московског одељења тог савеза Кирил Фролов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво