Журка у Бечу

Стотине немачких и шпанских навијача окупили су се у Бечу и песмом и слављем претворили стари центар града у журку пред финале Европског првенства у фудбалу.

Полиција је објавила да очекује око 40.000 немачких и 15.000 шпанских навијача у граду пред финале ова два тима.

"То је сада једна велика улична журка, радосна и гласна, али врло мирна", рекао је Кристијан Штела из бечке полиције.

Шпански навијачи од раног јутра су заузели главни трг око катедрале Светог Стефана и обојили га заставама у жуто и црвено, а у слављу им је помогао и сопствени дувачки оркестар.

"Шпанци су једноставно забавнији, много боље од Немаца знају да се забављају", рекла је Марија де ла Крус Априсио из Сиудад Реала, која нема карту за утакмицу, али је допутовала са породицом да би финале гледала на великом екрану у навијачкој зони.

"Шпанија ће победити, наравно, и вечерас ће бити апсолутно фантастично", рекла је она док је стајала око групе навијача који су скакали обучени у фламенко одећу. Немачки навијачи имали су, наравно, сасвим другачије мишљење.

"Можда нам је требало мало више времена да почнемо, али ускоро ће се видети да је ово велики дан за Немце и тужан дан за Шпанце", рекао је навијач Роланд Бројер.

Иако Беч има највећу навијачку зону, трг око катедрале Светог Стефана постао је главно место окупљања навијача пред утакмице.

"Желели смо, у ствари, да мало погледамо град и сиђемо до Дунава пре утакмице, али је атмосфера толико фантастична да не могу да се одвојим од навијача", рекла је Силвија из Берлина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара