За Бирхофа Шпанци фаворити

Менаџер фудбалске репрезентације Немачке Оливер Бирхоф изјавио је да су играчи тог тима на Европском првенству показали колико вреде, али да, ипак, улогу фаворита препушта селекцији Шпаније.

"Показали смо какве су нам могућности, али, ипак, улогу фаворита препуштам селекцији Шпаније. У четвртфиналној утакмици и Португалце смо сматрали фаворитима и то нам, очигледно, није сметало да тријумфујемо", рекао је Бирхоф у тренинг кампу репрезентације на југу Швајцарске.

Репрезентација Немачке је показала да зна да игра против "иберијског напада", тако што је у четвртфиналу прошле недеље победила фаворизоване Португалце са 3:2.

Селектор "панцера" Јоаkим Лев рекао је да је Шпанија одиграла "врло импресивну" утакмицу против Русије, у четвртак у полуфиналу, када је "црвена фурија" убедљиво победила са 3:0.

"Шпанија игра на високом нивоу током читавог турнира. Њихови играчи средине терена често мењају места и пребацују се у напад, због чега су непредвидиви. Мислим да је њихов тим флексибилнији од Португалаца", рекао је Лев.

Бирхоф, који је постигао "златни гол" против Чешке на Европском првенству 1996. године, и донео Немачкој последњу од три титуле eвропског првака, похвалио је шпанске играче средине терена Андреса Инијесту и Ћавија Хернандеза.  "Хернандез и Инијеста добро контролишу лопту и прецизно асистирају до нападача. Мораћемо да их удвајамо и играмо опрезно када имају лопту", рекао је Бирхоф.

Овакву тактику Немци су користили против Португала, када је Лев повећао број играча у средини терена, оставивши у нападу Мирослава Клозеа, коме су из средине помагали Бастијан Швајнштајгер и Лукас Подолски.

У последњих седам званичних такмичарских утакмица Шпанија је од Немачке изгубила четири, а добила једну, и то на Европском првенству 1984. године.

Финална утакмица Европског првенства између Немачке и Шпаније игра се у недељу од 20.45 сати у Бечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару