Шпанци показали своју снагу

Фудбалска репрезентација Шпаније победом над Русијом (3:0) пласирала у финале Европског првенства и први пут после 24 године успела да велики индвидуални потенцијал претвори у добар резултат на великом такмичењу.

Последњи и најтежи корак "црвена фурија" мораће да направи у финалу против Немачке, селекције која је три пута у својој историји освајала титулу првака Европе.

"Овај тим је већ ушао у историју, али можемо још боље. Поносни смо због пласмана у финале у којем ћемо играти против такве селекције као што је Немачка", изјавио је нападач Фернандо Торес.

Шпанска селекција већ дуги низ година представља разочарење за навијаче у домовини, пошто је "фурија" на свако велико такмичење одлазила са епитетом екипе која може да изненади, али су резултати увек изостајали.

Шпанија је последњи пут играла у финалу Европског првенства 1984. године, када је изгубила од Француске коју је тада предводио Мишел Платини, актуелни председник Европске фудбалске уније (УЕФА).

Репрезентација Немачке, са друге стране, на турнир је дошла као један од фаворита, а у четвртфиналу против Португала (3:2) показала је да може да се носи са најјачим екипама на континенту.

"Шпанија је много бољи тим од Португала, играју непредвидиво. Шпанци држе лопту у ногама и тешко је пресећи њихове нападе", казао је немачки селектор Јоаким Лев.

Шпанија на турниру није доживела пораз, а једини реми забележили су у четвртфиналу, када су против Италије тријумфовали после пенала.

"Дуго већ нисмо освојили ништа, док је Немачка често побеђивала. Зато мислим да су Немци фаворити у финалу", рекао је Ћави Ернандез.

Шпанија и Немачка одиграле су до сада седам мечева на великим такмичењима, а "фурија" је победила само једном. То се догодило управо на ЕП 1984, када су Шпанци стигли до финала. Победом над Немачком у финалу турнира Шпанија би, према оценама навијача и медија, коначно показала да се ослодобила епитета највећег разочарења и донела другу европску титулу у Мадрид, коју сви чекају од 1964. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару