Шпанци у финалу

У другој утакмици полуфинала Првенства Европе фудбалери Шпаније у Бечу савладали су Русију са 3:0 и пласирали се у финале. За прво место Шпанци ће играти у недељу против Немачке.

Први гол постигао је Ћави Ернандез у 50. минуту. На 2:0 повисио је Данијел Гуиза. Најбоље се снашао у 73. минуту и Шпанију довео на праг финала.

Давид Силва матирао је одбрану Русије у 82. минуту. Тада је било јасно да Шпанци могу да почну славље. Руси су пропустили неколико шанси. Најизгледнију имао је Павличенко у првом полувремену.

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Луис Арагонес рекао је после утакмице да је његов тим тешко дошао до победе од 3:0 над Русијом, али да је тријумф извојевао "изузетном" игром у другом полувремену.

"Било је тешко, нарочито у првом делу меча. Мислим да смо друго полувреме одиграли изузетно. Ово смо желели, да играмо у финалу. Али, ту је противник звани Немачка. Биће јако занимљиво", рекао је Арагонес.

Селектор Шпаније је нагласио да ће центарфор Давид Виља пропустити финале због истегнућа мишића.

Најбољи играч утакмице Андрес Инијеста био је радостан због пласмана у финале и најавио да екипа неће сада стати.

"Тим се трудио и мислим да смо доминирали у овој утакмици. Врло сам срећан што смо дошли у финале. И то је утакмица коју желимо да добијемо", казао је Инијеста.

Селектор Русије Гус Хидинк остао је на свом репрезентативном учинку од полуфинала, што је фаза у којој је заустављен 1998. године са Холандијом и 2002. са Јужном Корејом.

"Њихов план био је да нас изморе, тако да у другом полувремену не бисмо запретили. Без обзира на елиминацију, можемо бити поносни што смо дошли довде. Играли смо против заиста снажног противника и они су заслужено победили", рекао је Хидинк.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару