Балак без сигурне прогнозе

Капитен фудбалске репрезентације Немачке Михаел Балак, поучен претходним искуствима, није желео да прогнозира исход сутрашњег дуела његове екипе са Турском у полуфиналу Европског првенства.

Пре почетка Европског првенства  Балак је рекао да су највећи фаворити за освајање титуле селекције Италије, Француске, Португала и Хрватске. Ниједан од поменутих тимова, међутим, није стигао до полуфинала турнира у Аустрији и Швајцарској.

"Признајем да сам потпуно омануо у прогнозама", рекао је Балак на конференцији за новинаре и додао да је сигуран само да ће утакмица у Базелу бити исцрпљујућа.

"Најбитније је да имамо велику прилику да се пласирамо у финале. Међутим, у овој фази такмичења сваки противник обећава равноправан меч. Знамо да је Турска ослабљена бројним суспензијама и повредама, али су они већ показали да се никада не предају", истакао је Балак.

"Психичка снага турске репрезентације биће важан фактор дуела. Они могу да се прилагоде сваком противнику, а тренер им је одличан мотиватор. Очекујемо врло изједначену утакмицу", додао је фудбалер Челсија.

Балак је са Немачком играо два полуфинала великих турнира. На Светском првенству 2002. године постигао је победнички гол у дуелу са Јужном Корејом, док је на Мундијалу 2006. претрпео пораз од Италије.

Азури су тада Немце победили постигавши два гола у последња два минута другог продужетка. Финале 2002. године Балак је пропустио због суспензије, а његова екипа је поражена од Бразила.

"Тај пораз од Италије само доказује да мораш да дајеш све од себе до последњег звиждука. Тада нам је, међутим, нешто недостајало. Надамо се да овај пут имамо све што је потребно за победу над Турском, чак и ако нам за то буде требало 120 минута", додао је Балак, који је до сада постигао два гола на Европском првенству.

Другог учесника финала Европског првенства одлучиће дуел Русије и Шпаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару