Хидинк се не радује Шпанији

Селектор фудбалске репрезентације Русије Гус Хидинк изјавио је да би више волео да његов тим у полуфиналу ЕП игра против Италије, а не против Шпаније. "Гледао сам четвртфинале између Италије и Шпаније и више бих волео да су азури прошли, јер против њих може да се направи победничка тактика. То је екипа у којој већина фудбалера стоји на једном месту, иза лопте, што противничким играчима оставља много простора за игру", рекао је Хидинк новинарима.

Хидинк је додао да је штета што Русија неће играти против Италије. "Није се десило да Италија прође у полуфинале и то је штета. Шпанија је слична Русији, јер и они желе да играју фудбал, али ако се деси да 'црвена фурија' поведе са 1:0, онда ће се повући и играти на контранападе", рекао је он. Фудбалери Русије су се уверили колико добро Шпанија игра контранападе на првом мечу Европског првенства, када је Давид Виља постигао три гола у победи "црвене фурије" од 4:1.  Хидинк је тада критиковао своје фудбалере да су правили почетничке грешке - лако су губили лопту и нису се трудили да је поново освоје. 
Млади тим је прихватио критике и од тада Русија је на три наредне утакмице примила само један гол, и то од репрезентације Холандије, која је постигла девет голова на три меча у групној фази такмичења. Селектор Русије има мањих проблема са саставом тима јер су лакше повређени Динијар Биљалетидинов, Иван Сајенко и Александер Ањуков. На полуфиналној утакмици Хидинк неће моћи да рачуна на одбрамбеног играча Дениса Колодина и играча средине терена Димитрија Торбинског, који су суспендовани због добијеног другог жутог картона на  четвтрфиналној утакмици против Холандије. 

Хидинк је рекао да ће његова екипа играти другачије у односу на први меч против "црвене фурије", што значи да ће нападач Андреј Аршавин имати значајну улогу на утакмици. Аршавин је пропустио прве две утакмице на Европском првенству због суспензије, али је у наредним мечевима постигао два гола. Хидинк је рекао да није изненађен добром игром нападача руске репрезентације.  "Знао сам да је добар играч, играо је у квалификацијама. Тада је био један од најважнијих играча и партије које пружа на Европском првенству за мене нису изненађење", рекао је он.  Хидинк је у току турнира улоге фаворита препуштао противничким екипама, али данас није желео да прогнозира резултат.  "Обе репрезентације воле да играју фудбал и не могу да прогнозирам резултат", додао је он.  Полуфинална утакмица између Русије и Шпаније игра се у четвртак, 26. јуна у 20.45 сати у Бечу уз директан пренос на  првом програму РТС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару