НЕМАЧКА

Вечити фаворити

Селекција која је прва обезбедила пласман на ово Европско првество, већ након ремија с Ирском. Такмичење су ипак завршили на другом месту у групи, иза Чешке. Под вођством новог селектор, Јоакима Лева, некадашњег помоћника Јиргена Клинсмана, који је кормило репрезентације напустио након Светског првенства 2006. године, Немци су развили изузетно нападачки стил игре. Формација коју фросира Лев је 4-4-2.

На последњем великом такмичењу, на Мондијалу 2006. године, чији су били домаћини, стигли су до полуфинала где су испали од Италије. Троструки су европски правци, а последњи пут су се на трон Европе попели у Енглеској 1996. године. Занимљиво је да од тада нису добили ни један меч на завршницама европских првенстава.

Голмани: Рене Адлер (Бајер Леверкузен), Роберт Енке (Хановер), Јенс Леман (Арсенал);

Голмани: 1 Јенс Леман (Арсенал), 12 Роберт Енке (Хановер), 23 Рене Адлер (Бајер Леверкузен);

Одбрана: 2 Марсел Јансен (Бајерн), 3 Арне Фридих (Херта), 4 Клеменс Фриц (Вердер), 5 Хајко Вестерман (Шалке), 16 Филип Лам (Бајерн), 17 Пер Мертезакер (Вердер), 21 Криштоф Метзелдер (Реал Мадрид);

Средина: 6 Симон Ролфс (Бајер Леверкузен), 7 Бастиан Швајнштајгер (Бајерн), 8 Торстен Фрингс (Вердер), 13 Михаел Балак (Челси), 14 Пјотр Троховски (Хамбургер), 15 Томас Хицлсбергер (Штугарт), 18 Тим Боровски (Вердер), 19 Давид Одонкор (Бетис);

Напад: 9 Марио Гомез (Штутгарт), 10 Оливер Нојвил (Борусија Менхенгладбах), 11 Мирослав Клосе (Бајерн), 20 Лукас Подолски (Бајерн), 22 Кевин Курањи (Шалке);

Селектор: Јоаким Лев

Некада велика звезда минхенског Бајерна, Михаел Балак је данас једна од основних полуга на средини терена у тиму лондонског Челсија. Претходно је био предводник екипе Бајера из Леверкузена до финала Лиге шампиона 2002. године.

Одликује га изузетно чврста, али и креативна игра на средини терена. Често се прикључује нападу. Поседује разоран и прецизан шут, али ове сезоне је у дресу Челсија постигао неколико веома важних голова главом. Веома је темпераментан и важи за пргавог играча.

Михаел Балак рођен је 26. 1976. године у Герлицу. Профедионалну каријеру започео је у нижеразредном Чемнитцеру, одакле је две године касније прешао у Кајзерслаутерн.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво