Читај ми!

Караси: Имамо боље играче од оних који су ишли у Катар

Прослављени фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Југославије Станислав Караси, био је један од многобројних аналитичара Светског првенства у Катару за емисију ''Време спорта и разоноде'', емитовану на Радио Београду. Упоредио је некадашња и садашње првенство уз анализу игре и састава наше селекције констатујући да ипак није био најбољи избор играча у репрезентацији.

Највећи утисак на њега оставио је однос остатка света према Мароканцима и другим селекцијама са ''црног континента'', које су многима помрсиле рачуне.

"Мислим да су Европљани и многи други потценили афрички фудбал, који се и те како померио у квалитету. Једини који се није нимало померио је Катар као домаћин, али сви остали су врло позитивна изненађења. Додуше, Катар је као организатор фантастичан. Када сам радио у Кувајту често сам боравио у Катару и не могу да верујем да је једна тако мала земља са много новца организовала све на врхунском нивоу, иако у фудбалу никада нису имали много успеха.", каже Караси.

Када пореди првенство на којем је учествовао 1974. и ово сада, једна ствар му привлачи највише пажње:

"Фудбал је напредовао у организацији, али тада је био много лепши и јачи. Играчи су по именима били много већи, него што се сада појављују у репрезентацијама."

Караси је 1974. године био члан Југославије, која је забележила до сада недодирљиво убедљиву победу против Заира од 9:0. Караси каже да му наратив о том првенству који се провлачи кроз медије не прија јер није био истинит.

"Ми нисмо имали тих проблема, а новинари их и данас провлаче кроз медије. За ту '74. је наводно била борба да добијемо копачке(!)? То наравно није била иситна. Једини наш проблем крио се у стручном штабу. Наиме, тадашњи селектор Миљан Миљанић је погрешио што је са собом повео седам тренера из бивше југословенске лиге. Свако од њих је ''гурао'' свог играча, из своје лиге и, они су заправо били највећи проблем, а ти играчи нису били на високом, односно репрезентативном нивоу."

Звезда југословенског фудбала, како играчког, тако и тренерског, Станислав Караси, осврнуо се и на учешће наших фудбалера на Мундијалу.

"Никада нисам разочаран, само волим да кажем оно што видим. Мислим да немамо велике играче као што се презентују у својим клубовима. То је једна друга димензија. Све оно што су наши показали, односно што нису, ту лепоту која се преноси кроз новине. Све грешке које су се направиле, покривали су противнички играчи писменији од наших. То је један велики проблем. Мислим да имамо боље играче и верујем да можемо да изаберемо боље од оних који су ишли у Катар.", закључио је Караси за ''Време спорта и разоноде''.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару