Читај ми!

Србија на Роналдову Португалију, али прво победа против Швајцарске

Завршено је друго коло групне фазе Светског првенства у оквиру којег је постигнуто 40 голова и досуђен само један црвени картон. Три репрезентације су оствариле пласман у нокаут фазу, коло пре краја групне фазе турнира. Србија има прилике да се домогне осмине финала, само уколико оствари победу над Швајцарском.

Репрезентација Србије је у другом колу одиграла нерешено са Камеруном 3:3. Победа Бразила над Швајцарском, међутим, оставила је наду "орловима" да ипак у последњем колу могу да се домогну осмине финала.

Србија се састаје 2. децембра у 20.00 часова са старим знанцима, репрезентацијом Швајцарске, а уколико "орлови" тријумфују биће други у Групи Г и у осмини финала Мундијала играће против селекције Португалије која је већ изборила пласман и то као прва из Групе Х.  

Селекције Португалије и Србије одиграле су осам мечева. Португалија је била три пута боља, четири утакмице су одигране нерешеним резултатом, а Србија је остварила само један тријумф и то у директном окрушају за одлазак на Светско првенство 2022. године. 

Подсећања ради, Србија је савладала Португалију 2:1 у квалификацијама за Мундијал 14. новембра 2021. године у Лисабону, док је резултат у Београду био нерешен 2:2. 

Поред Португалије, Бразил и Француска су остварили пласман у даљу фазу турнира и у трећем колу окренути су више ка расплетима у другим групама из којих ће им доћи селекције на мегдан. 

На овом Мундијалу предност на пласман у групи има тим с бољим голом разлике у односу на међусобни дуел. 

Калкулације и процене за наставак Мундијала 

У последњем колу Групе Х меч одлуке одиграће и репрезентације Гане и Уругваја. Гана је у другом колу савладала Јужну Кореју и уписала је прве бодове.

Гани је довољан и нерешен резултат за наставак такмичења на Мундијалу, док би Уругвај морао да победи уколико жели дуел са Бразилом. 

Десети дан Мундијала почиње утакмицама у Групи А, где се налазе Холандија, Еквадор, Сенегал и домаћин Катара.

У директном дуелу за даљи пласман играју Еквадор и Сенегал, Еквадор је у бољој позицији, довољан му је бод да би обезбедио осмину финала.

Холандија има четири бода и састаје са Катаром, те је извесно да ће завршити на првом месту Групе А, будући да Катар до сада није остварио позитиван резултат. 

Данас у 20.00 часова почиње расплет и у Групи Б. Иран и САД такође у директном дуелу одлучују ко ће у осмину финала. У другом сусрету ове групе састају се Енглеска и Велс.

У Групи Ц све репрезентације имају теоретску шансу за пласман у плеј-оф.  

Један од најзанимљивих дуела трећег кола одиграће се у између Пољске и Аргентине. Много је калкулација, али једно је сигурно - нерешен резултат неће бити довољан да се обе селекције домогну осмине финала. 

Наиме, Пољска је ближа циљу, после два одиграна кола прва је на табели са четири бода, док је Аргентина на нижој позицији са једним бодом мање.

Дакле, Саудијска Арабија има три бода и играће са Мексиком који је на последњем месту. Овај дуел ће умногоме одредити расплет у Групи Ц. 

Може се догодити да Пољска или Аргентина заиграју одмах у нокаут фази такмичења против првопласираног из Групе Д, браниоца титуле селекције Француске која је изборила пласман са првог места. 

Аустралија и Данска у директном окрушају одлучиће ко ће играти против првопласиране екипе из Групе Ц.

Репрезентација Шпаније има неугодног противника у последњем колу - селекцију Јапана. На том мечу нерешен резултат би одговарао обема екипама, у случају да Немачка не тријумфује над Костариком са три гола разлике. 

Готово је извесно да би Шпанија могла да има јаког противника у осмини финала. Наиме у Групи Ф, Хрватска игра против Белгије. "Коцкастима" одговара победа или нерешен резултат за наставак турнира. 

Уколико Мароко савлада Канаду, а Хрватска и Белгија, рецимо одиграју нерешено, Мароко ће бити први у групи.

Белгију једино победа над Хрватском води у даљи пласман на Мундијалу.

Много је калкулација пред последње коло Светског првенства, а једно је сигурно: коначни расплет добићемо после свих одиграних утакмица, потом ће уследити расплет догађаја у завршници Мундијала по испланираној агенди, где се победници костура укрштају.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи