Читај ми!

Просек трајања мечева у првом колу чак 103 минута, 103 разлога је за то

Завршено је прво коло групне фазе Светског првенства у Катару. Осим резултата мечева и поретка на табелама, пажњу јавности је привукла и изразито дуга судијска надокнада, колико у првом толико и у другом полувремену.

Мечеви првог кола групне фазе Светског првенства у просеку су трајали 103 минута, што је у поређењу са просецима и нормама постављеним до сада, у другим фудбалским такмичењима, јако дуг период.

Најмања надокнада виђена је на мечу између Хрватске и Марока, где је на регуларни део меча додато још "свега" осам минута. На другој страни сусрет Енглеске и Ирана надиграван је чак 25 минута.

Меч између Бразила и Србије надокнађен је десет минута. 

Пјерлуиђи Колина, председник Судијске комисије при Фифи, говорио је да ће на овом шампионату фокус бити на заштити играча и на тачној надокнади изгубљеног времена.

"Светско првенство је најважнији турнир на свету. Ту су најбољи играчи и било би страшно да један од њих не може да игра због повреде коју је нанео противник. Такође, желимо да избегнемо утакмице са 42, 43, 44 минута ефективног времена игре. Време за измене, пенале, прославе гола, лекарску помоћ или ВАР мораће да се надокнади", навео је Колина.

Дејан Недић, стручни коментатор РТС-а и некадашњи фудбалски судија истиче да су сви арбитри на Мундијалу добили упутства за рад пре почетка турнира.

"Све ће се гледати, чак и најмање заустављање времена биће надокнађено. Судије ће се трудити да спрече одуговлачење, да би дали шансу екипи која јури резултат да га надокнади." истиче Недић.

Услед великог интензитета игре и дугог надигравања на терену, играчи делују уморно, те се дешава да велики број њих добија грчеве, то је лоша ствар, али њиховим тимовима даје шансу да се боре. 

Утакмице првог кола, које није одлучујуће трајале су невероватних 103 минута, уколико се тренд са протеклих мундијала буде понављао, можемо наслутити да ће утакмице трајати све више, како турнир буде одмицао. 

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи