Читај ми!

Кошаркаши Грузије тукли Коркмаза у тунелу, Турска прети повлачењем са Евробаскета

Европско првенство у кошарци потреса скандал у Тбилисију у којем учествују кошаркаши Грузије и Турске. Грузија је на свом паркрету изненадила Турску у трећем колу групе А, али је, ако је веровати изјавама гостујућих играча, тај окршај обележио инцидент. Турци су оптужили кошаркаше Грузије да су у тунелу физички насрнули на Фуркмана Коркмаза и да ће напустити такмичење уколико се не спроведе опсежна истрага.

Грузија је после продужетка савладала Турску 88:83, а колико год да је утакмица била занимљива, била је увод у много озбиљнији окршај који се догодио у тунелу "Спорт арене".

Још на терену је било варница, селектор Ергин Атаман је искључен, страсти су се некако смириле па поново распламсале на путу до свлачионице. Атаман је потврдио да је Фуркман Коркмаз нападнут у тунелу, док је његов помоћник Хакан Демир открио да су то учинила тројица репрезентативаца Грузије.

"Док је Коркмаз ишао до свлачионица са нашим тренером, играчи Грузије који нису били у активном ростеру су га напали заједно са искљученим играчем (Дудом Санадзеом) и полицијом. Не би смео да буде нападнут играч који иде у свлачионицу", рекао је Онан и наставио:

"По завршетку меча 30 полицајаца нас је гурало да се бијемо. Ушли смо у тучу са грузијском полицијом. Позивам ФИБУ да реагује и ово сам све рекао званичницима. Немојте да се неко заварава да смо ми глупи. Они ће нам донети све снимке из тог ходника и нећемо пропустити ни минут."

Потпреседник Кошаркашког савеза Турске Омар Онан најавио је оштре реакције.

"Уколико снимци са сигурносних камера не буду показани, ми ћемо напустити овај турнир", изјавио је Онан.

После скандала који је избио у Тбилисију наводно је откривено и који су играчи домаће селекције напали Коркмаза.

Поред Санадзеа, којег је Онан оптужио, то су још Торнике Шенгелија, који пропушта Евробаскет због повреде рамена, и Гога Битадзе, који није био у дресу против Турске одлуком тренера.

Информацију о учесницима на Твитеру је изнео турски новинар Исмаил Шенол.

"Када је Коркмаз искључен, кренуо је ка свлачионици са кондиционим тренером Ереном Хангуном. У тим тренуцима Битадзе, Шенгелија и Санадзе напали су Фуркана и Ерена заједно са припадником обезбеђења. Туча је ескалирала пошто је Ерен покушао да одбрани Фуркана од четири особе", навео је он.

За обе селекције понедељак је слободан дан, док у уторак Турска треба да игра са Белгијом, а противник Грузије биће Бугарска.  

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару