Читај ми!

Авдија водио Израел до победе над Финском после продужетка

Израел савладао Финску, након продужетка, резултатом 89:87 у првом мечу Групе Д на Европском првенству.

Сјајну партију пружио је Дени Авдија који је са дабл-дабл учинком водио своју екипу до победе. Имао је Израел прилику да и у регуларном току реши меч, али је промашио. Пропуштено је надокнадио у продужетку и стигао до заслужене победе.

Финци су боље ушли у меч. Израел се трудио да држи прикључак, али како је време одмицало Финци успевају да повећају предност и на први одмор оду са 11 поена разлике - 27:16.

Почетком другог периода Финци су успели да повећају на плус 14 – 30:16. Међутим, тада се буде Израелци. Почели су да погађају са свих позиција, полако су топили предност ривала да би се на полувреме отишло при нерешеном резултату – 40:40.

Израел је наставио у истом ритму, стигао до првог вођства, а потом и до плуса од пет поена - 47:42. Финци су узвратили са две везане тројке и поново преокренули резултат.

Није то пореметило Израелце, наставили су са сјајном одбраном, а знатно су убрзали игру у нападу и након пет минута игре у трећем периоду поново су имали плус пет – 53:48.

Након што је Израел стигао до плуса од седам поена, Финци су успели да повежу редове, искористе неколико неискоришћених напада ривала и приђу на минус један – 55:54. До краја периода велика борба, Израел успева да са предношћу уђе у последњи период – 61:58.

На старту последње четвртине Финци тројком стижу до изједначења. Што је донекле најавило неизвесност до последњег звука сирене. Наредних пар минута играло се кош за кош. Екипе су се смењивале у предности. Финци успевају да стекну, за овакав меч, осетнију предност и на скоро шест минута пре краја поведу са 70:64.

Чекао се одговор Израелаца, који у наредних минут и по праве серију од 5:0 и прилазе на минус један. Два и по минута пре краја Израел је поново повео – 73:72.

Поново игра кош за кош, а у последњи минут ушло се при вођству Финаца – 77:76. Потом одлазе на плус три. Авдија тројком доноси ново изједначење. Израелци су имали напад за победу, али Велмекер промашује улаз за победу. Уследио је продужетак.

Први кош у екстрапериоду постигнут је после два минута игре, Израелци су тројком стигли до предности. Након још једног нереализованог напада Израел се са линије слободних бацања одлепио на плус пет 84:79.

Прве кошеве Финци погађају са линије слобдних бацања после три минута игре, а потом тројком стижу до изједначења - 84:84. Авдија преузима одговорности враћа предност Израелу пред последњи минут.

Израел потом стиже и до плус четири и мирно приводи меч крају – 89:87.

Најефикаснији у екипи Израела био је Авдија са 22 поена и 15 скокова. Гинат је убацио 13, а Леви 10. Код Финаца Марканен испред свих са 33 поена и 12 скокова, Мадсен је додао 13, а Махуни 11.

У другом колу Групе Д, Израел игра против Холандије, док се Финска састаје са Пољском.

недеља, 28. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару