Читај ми!

Пешић: Списак у среду након последњег тренинга, и даље су сви кандидати

Селектор Србије Светислав Пешић потврдио је да ће списак путника за Евробаскет објавити у среду, након последњег тренинга репрезентације. Пешић је на конференцији за медије навео да су и даље сви играчи кандидати за одлазак на такмичење, укључујући и повређене Немању Бјелицу и Немању Недовића.

Србију ће на континенталном шампионату представљати 12 кошаркаша, а Пешићу су тренутно на располагању следећи играчи: Василије Мицић, Огњен Јарамаз, Вања Маринковић, Марко Гудурић, Немања Недовић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Никола Јокић, Никола Милутинов, Марко Јагодић Куриџа, Душан Ристић, Филип Петрушев и Бориша Симанић.

"Немамо никакве притиске када су одлуке у питању. Сви су и даље ту, кандидати, у тренингу су", почео је Пешић на конференцији за медије.

"Сутра ћемо објавити коначан списак, после последњег тренинга. Сачекаћемо последњи тренинг, а онда ћемо донети одлуку. Добри су, мало се смирила ситуација са повредама. Али напорно је првенство, игра се сваки дан."

Наравно, највећа непознаница су Бјелица и Недовић, који се опорављају од повреда.

"Што се тиче Немања, они су били у процесу тренинга, добри су... Видећемо колико су у стању да помогну екипи, а онда ћемо да доносимо одлуку."

Пешић је истакао да Србију очекује изузетно напоран турнир на којем ће примарни циљ бити да се, током групне фазе, дотера игра "орлова", а онда и реализују циљеви које је поставила српска јавност.

"Најважније је здравље, очекује нас напоран шампионат. То је тако, ништа се не мења, игра 12 кошаркаша. Све се променило, ту је корона, присутна, иза нас је напорна сезона. За мене не, али за играче да. Плус, поред свега, и те квалификације које су све екипе играле. То је огроман напор, врло је чудно да организатор није повећао број кошаркаша за турнир", рекао је селектор.

"Турнир траје 18 дана, игра се у четири државе, и на крају се финални део игра у Берлину. Са наше стране, ми се још увек налазимо у процесу унапређења свега, игре и разумевања. Морамо да побеђујемо ако желимо за Берлин, што треба да буде циљ и што је наш циљ. Остале циљеве ви сте сами поставили, тако да ми не морамо да их постављамо. Циљ нам је да кроз прву рунду квалификација, да их тако назовемо, унапредимо игру, да сваки моменат искористимо да физички останемо у добром стању."

Пешић: Нас и даље гледају као Југославију

Кари је поновио да је наш тим у прошлости урадио толико да га многи и даље идентификују са моћном Југославијом.

"Трудићемо се да не буде негативних изненађења са наше стране. Опоравак мора да буде добар и ментално, не само физички. Нема еуфорије после победе или падања у несвест од туге у случају пораза. Свакако ћемо бити критиковани. Морамо да напредујемо из једне у другу утакмицу. Данас свако сваког може да добије у једној утакмици. Нас још гледају као да смо Југославија, вишеструки светски и европски шампиони, олимпијски прваци..."

 

У екипи имамо најбоље играче на свету, момке који су најкориснији и НБА и у Евролиги.

"МВП један, МВП други, то је мотивација за све екипе које нас чекају у Прагу. Све што тренирамо морамо позитивно да демонстрирамо на терену. Имамо врхунске играче, имамо искуство. Трудимо се да им покажемо прави пут. Ми смо ту да се прилагодимо њиховим навикама, њиховим могућностима."

Гудурић: Са Јокићем прелако играти, два сата нам Ноле откривао своје тајне 

Бек Марко Гудурић пожелео је целој екипи здравље током турнира и најавио да екипа иде како би забележила највиши пласман.

"Очекивања су највиша увек када је Србија у питању. Ми од тога не бежимо. Увек кажем да нам желим здравље пре него што одемо и пожелим свима најбоље", рекао је Гудурић.

Гудурић је говорио и о Новаку Ђоковићу, који је ових дана провео много времена са "орловима" и бодрио их на свим утакмицама.

"Био је Ноле, задржали смо га сат и по до два у хотелу. Било је доста питања, сви смо били као мала деца. Разна су питања била, и за тенис, и за кошарку, опоравак... Два сата смо причали, сигуран сам да је свима пуно значило што је Ноле био са нама и што је поделио неке своје тајне, ствари."

Неизбежна тема је и Никола Јокић, који је постао лидер репрезентације и пружа сјајне партије у дресу са националним грбом.

"Сви знају да је Никола лидер, свима је то јасно. Поред њега ту је Васа. Као што селектор говори, Калина невероватно значи екипи, да не идемо сада даље. Са Јокићем је сјајно играти, прелагано... Поседује толики таленат, осећај за игру и чини нас много бољима на терену. Трудим се да уживам, сваки дан, сваки тренинг. Када сам у екипи са њим, када нисам, онда је мало теже", истакао је Марко Гудурић.

Србија ће се такмичити у Д групи у Прагу, а турнир ће почети 2. септембра утакмицом против Холандије (21.00).

Затим следе мечеви против домаћина Чешке 3. септембра (17.30), Финске 5. септембра (21.00), Израела 6. септембра (21.00) и Пољске 8. септембра (21.00).

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи