Читај ми!

Пешић: Играчи се дружили, уиграли и победили

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је после освајања Суперкупа у Хамбургу да му је драго због тријумфа, али и јер су играчи имали прилику да се друже и уиграју пред такмичарске мечеве.

Србија је у финалу Суперкупа, турнира пријатељског карактера, убедљиво савладала домаћина Немачку са 83:56.

"Као што сам рекао пре нашег поласка на ову мини-турнеју, ове утакмице нам долазе у право време. Много смо тренирали и радили, али то је сасвим друга ситуација него када играш утакмице. Драго ми је, не због победе, оне јесу битне за самопоуздање, али драго ми је да смо ове три утакмице искористили да се боље уиграмо и да су сви играчи били заједно на путу, да су могли играчи да разговарају између себе, да се мало друже, да се догаварају шта нас чека сваки следеци дан", изјавио је Пешић после победе над Немачком, а пренео званични сајт КС Србије.

Селектор Србије додао је да је важно да екипа диже форму и буде спремна важне утакмице, а прва међу њима је дуел против Грчке у квалификацијама за Светско првенство.

"Врло је важно да не гледамо у ретровизор назад, него да гледамо напред и да пробамо да дижемо форму, имамо још неколико дана до утакмице са Грчком. Сада ћемо мало да се одморимо и да се припремамо за ове две утакмице. Била је добра турнеја, три утакмице у четири дана је мало напорно. Пробали смо да сви играју, неко више, неко мање, да очувамо свежину, а истовремео да пробамо да се уиграмо заједно", рекао је Пешић.

Један од капитена кошаркашке репрезентације Србије Владимир Лучић истакао је да је тријумф против Немаца зближио екипу.

"Овај меч против Немачке је зближио екипу. Доминирали смо свих 40 минута, играли добро на обе стране терена, растрчали се. Добра ствар је са тим пехаром идемо срећни назад, настављамо да се спремамо за обавезе које следе", изјавио је Лучић.

Србија ће у квалификацијама за Светско првенство дочекати Грчке у Београду 25. августа, а затим гостовати Турској у Истанбулу 28. августа.

Након тога следи Евробаскет од 1. до 18. септембра на ком ће "орлови" играти у Д групи у Прагу са домаћином Чешком, Холандијом, Финском, Израелом и Пољском.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи