Читај ми!

Шљива ранка и статива танка - несвакидашња прича о српском фудбалу

Светско првенство у фудбалу биће одржано у Катару од 21. новембра до 18. децембра ове године. У сусрет овом великом догађају, видео продукција "Golden Touch" у сарадњи са Радио телевизијом Србије, снима документарни серијал - пет получасовних епизода и документарни филм у трајању од 60 минута, у којима ће представити неколико аматерских, нижеразредних фудбалских клубова у Србији.

Кроз овај серијал промовишемо аматерски фудбал који је, посебно у сеоским срединама, најважнија, а често и једина друштвена активност њихових житеља.

Иако у врло скромним условима, ови клубови опстају и трају, са традицијом дугом, не ретко, скоро читав век.

Школа, црква и фудбалски терен - село чине комплетним.

У свакој епизоди представљамо по два клуба, два "ривалска" села, са акцентом на "треће полувреме" које је саставни део великог "дербија".

Мештани, осим што прогнозирају резултат својих тимова у овом важном дуелу, такође коментаришу и тактику селектора нашег националног тима, са освртом на нашу мундијалску групу.

На терену разговарамо са фудбалерима, навијачима, судијама.

О спортским, али и другим темама, настављамо у локалној кафани где се, уз храну и пиће, традиционално након сваке утакмице, одржава "треће полувреме".

У ових пет епизода представиће нам се фудбалски тимови из Опова и Сефкерина, Пајсјевића и Опланића, Мајура и Главинаца, Гајдобра и Нова Гајдобра, Вишесаве и Перућца.

Емитовање серијала планирано је за месец новембар.

Редитељ и сценариста серијала - Милутин Јовановић

 

 

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије