Читај ми!

Наставак образовног серијала "Клима да нам штима" - од 11. фебруара на РТС 1

Петра и Супер Петра показаће како се правилно одлаже и рециклира отпад и зашто је то важно, шта се све може рециклирати, због чега електронски отпад не треба одлагати на депонијама као и још много тога важног о загађењу ваздуха и очувању животне средине...

Анимирано-играна образовна ТВ серија за децу школског узраста "Клима да нам штима" је и у другој ТВ сезони посвећена питањима очувања животне средине. Нове епизоде су на програму од 11. фебруара, суботом у 12.45 на РТС1

Јунакиња серијала - девојчица Петра, разочарана немарношћу људи према животној средини, одлучује да нацрта стрип о борби за чистију планету, коју предводи стрип јунакиња Супер Петра.

Петра и Супер Петра ће кроз серијал показати својим пријатељима како се правилно одлаже и рециклира отпад и зашто је то важно, шта се све може рециклирати, због чега електронски отпад не треба одлагати на депонијама, како се правилно баца храна и још много важних ствари у вези са загађењем ваздуха и очувањем животне средине.

Биће речи и о дигиталном отиску, о енергији коју користе апликације и електронска пошта и о томе како рециклирати интернет простор зарад смањења количине потрошене енергије, односно угљеничног отиска појединца.

Говорићемо и о све популарнијем начину живота без отпада и показати како произвести минималну количину отпада у току једног дана, а да нам то не утиче на квалитет живота.

Реализацију друге ТВ сезоне серијала "Клима да нам штима" подржало је Министарство културе и информисања Владе Републике Србије.

У серијалу "Клима да нам штима" играју деца-полазници школе глуме "Артбит" и "Две бесне глисте".

Сценариста: Вишња Брадоњић/ Илустратор: Дејан Мандић/ Аниматор: Марко Лазић/ Монтажер: Драган Узелац/ Снимање и дизајн звука: Горан Штифанић/ Аутори музике: Иван Узелац, Ернад Ахметовић и Милован Пауновић

Редитељ: Нермин Ахметовић
Продукција: "Артбит центар"

 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво